Mainos

Seksielämä kuntoon! 6 yleistä seksiongelmaa parisuhteessa – näin ratkaisette ne

Jokaisessa parisuhteessa tulee ongelmia myös makuuhuoneen puolella, mutta yleisimmät niistä voi selättää.

Oletko jo kyllästynyt ainaiseen lähetyssaarnaajaan? Häiritseekö perhe-elämä seksielämää? Eivätkö seksihalunne kohtaa? Men's Health -sivusto kokosi yhteen kuusi yleistä seksiongelmaa sekä ratkaisut niihin.

Sivuston haastattelema parisuhdevalmentaja Lauren Zander muistuttaa, että vaikka seksiongelmien esiintyminen voi aiheuttaa pahaa mieltä, on tärkeää muistaa, että niitä tulee vastaan joka parille ennemmin tai myöhemmin. Ratkaisut ovat kuitenkin löydettävissä.

Tässä yleisimmät ongelmat, joihin parit törmäävät makuuhuoneessa. 

1. Liian väsynyt seksiin

Joskus on hetkiä, jolloin on oikeasti liian uupunut niin henkisesti kuin fyysisestikin harrastamaan seksiä, esimerkiksi potkujen tai muuton jäljiltä. Mutta Zanderin mukaan useimmille ihmisille uupumus on vain tekosyy laiskuudelle.

– Jos löydätte aikaa katsoa Netflixiä tai selata Instagramia, voitte taatusti mahduttaa 30 minuuttia seksiä aikatauluunne, asiantuntija tylyttää.

Kuivien kausien estämiseksi hän kehottaa pareja keskustelemaan siitä, kuinka usein seksiä olisi hyvä harrastaa. Kun määrä on päätetty, siitä täytyy pitää kiinni. Zander kehottaa asiakkaitaan keksimään seuraukset, jos lupausta ei pidetä. Seuraukset voivat olla vaikka television katselun lopettaminen viikoksi tai viinilasin väliin jättäminen.

2. Toinen haluaa kokeilla seksivälineitä, toinen ei

Seksivälineet voivat piristää petipuuhia, mutta niiden tyrkyttäminen toiselle voi saada tämän olon tuntumaan siltä kuin hänen taitojaan sängyssä ei arvostettaisi. Siksi parisuhdeterapeutti Fran Walfishin mukaan kumppanille pitää kertoa tarkasti, mitä haluaa kokeilla ja tehdä selväksi, että kumppanin taidoissa ei ole moittimista.

Vastapalvelukseksi voi luvata kokeilla jotain, mitä kumppanin tekisi mieli.

Jos kumppani ei heti innostu, ei kannata lannistua. Monen uteliaisuus herää kyllä myöhemmin.

3. Seksiä on, mutta yhteys puuttuu

Seksi on tärkeää terveen parisuhteen kannalta, mutta seksi seksin vuoksi voi heikentää henkistä yhteyttä, selittää pariterapeutti Stan Tatkin. Yhteyden palauttamiseen on kuitenkin helppo keino: katso kumppaniasi silmiin seksin aikana.

Tatkinin mukaan monikaan pari ei toimi näin.

– Seksi tuntuu usein tyhjältä, koska olemme liian kiireisiä miettien ja murehtien sitä, nauttiiko toinen siitä, mitä tapahtuu. Katsekontaktin ottaminen auttaa olemaan enemmän kiinni hetkessä.

Myös kumppanin etunimen sanominen voi parantaa läheisyyttä.

4. Kumppani vihaa suuseksiä

Jos nautit suuseksin antamisesta ja vastaanottamisesta, mutta kumppanisi ei jaa intoasi, voi tuntua vaikealta tietää, mitä tehdä.

Walfish kehottaa tekemään nautinnon eteen asioita. Jos esimerkiksi kumppaniasi ahdistaa oman vartalon tuoksu, ehdota, että menette ensin suihkuun yhdessä. Myös ruoalla (mieti suklaakastiketta ja kermavaahtoa) leikkiminen voi auttaa, joskin se on melko sotkuista puuhaa. Suuseksi voi tuntua mukavammalta, kun mukana on erilaisia makuja.

5. Seksihalut eivät kohtaa

Jos itse haluat koko ajan seksiä, mutta kumppani vain kerran viikossa tai kuukaudessa, tilanne voi tuntua mahdottomalta korjata. Spontaani himo hiipuu yleensä pitkässä parisuhteessa, ja sitä on vaikea löytää yhtaikaa, jos halut ovat kovin erilaiset. Perhe- ja pariterapeutti Wendi Dumbroffin mukaan lisää läheisyyttä pitää lähteä hakemaan tahtomisen, ei halun ja himon kautta.

Jos toinen on todella väsynyt ja toinen tekee aloitteen seksiin, ei ole hyvä idea torjua häntä. Dumbroff muistuttaa, että vaikka sinun ei aluksi tekisi mieli seksiä, luultavasti alat haluta, kun vain viitsit seurata kumppaniasi makuuhuoneeseen, Kun pääsette vauhtiin, se alkaa tuntua hyvältä ja haluatkin yhtäkkiä sen jatkuvan.

6. Seksielämä hiipui vauvan myötä

Uuden perheenjäsenen saapuessa taloon seksielämä on yksi ensimmäisiä asioita, jolle saa sanoa heipat. Uusi perheenjäsen yksinkertaisesti vie niin paljon keskittymistä ja aikaa, että esimerkiksi treeni ja laittautuminen treffejä varten saavat jäädä, toteaa parisuhdeasiantuntija Pepper Schwartz.

Naiset kokevat tämän voimakkaammin. Synnytyksen jäljiltä alapää on on voinut saada kolhuja. Myös synnytyksen jälkeinen masennus voi nostaa päätään.

Jokainen pari on erilainen, mutta on hyvä tiedostaa, että vauvan saapumisen jälkeen voi olla hyväkin idea pitää pieni tauko seksistä.

Kun hetki koittaa ja haluatte palauttaa kipinän, palkatkaa lastenvahti vaikka vain pariksi tunniksi. Tuoreina vanhempina kahdenkeskinen aika on tärkeää, jotta voitte keskittyä vain toisinnee.

Lähde: Men's Health

***

25:24

2:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.