Seksiä harrastavat turistit pilaavat Ibizan suositun nudistirannan? Kiihkolla karut seuraukset ympäristölle

Ympäristöaktivistien mukaan Ibizan kuuluisin nudistiranta aiheuttaa massiivista tuhoa saaren suojelluille hiekkadyyneille.

Espanjan Ibizalla sijaitseva Es Cavallet -nudistiranta on turistien suosiossa, myös lemmenleikkien osalta.

The Sun -lehti kuitenkin kertoo, että aktivistien mukaan rannalla pidetyt seksisessiot aiheuttavat kuuluisten dyynien eroosion. Dyynit ovat osa Ses Salines -kansallispuistoa.

Geologien ja biologien mukaan ylenpalttinen seksuaalinen aktiivisuus aiheuttaa korjaamatonta tuhoa. Heidän mielestään seksin harrastamisen myötä alueesta on tullut ”ulkoratsastusareena”.

He lisäävät myös, että seksin harrastaminen ”halventaa” maisemaa ja ainutlaatuista geologista ympäristöä.

Es Cavallet -rantaa on ylistetty muun muassa paikaksi, jossa voi kävellä alasti ja etsiä rakastajaa hiekkadyynien keskellä, kertoo News.com.au-sivusto.

Ibizalainen Diario de Mallorca -sanomalehti kertoo, että rannan suojeltavat alueet on ympäröity aidoituksella, mutta turisteja hyppelee niiden yli päivittäin.

Kasveja irti juurineen

Es Cavallet on The Sunin mukaan ilmeisen suosittu paikka harrastaa seksiä. Dyynit houkuttelevat lemmiskelijöitä, sillä ne suojaavat uteliaiden katseilta.

– Tällainen vapaa pääsy tuhoaa dyynit. Ne pysyvät koossa hyvin monimutkaisen systeemin ansiosta ja kaikenlainen muutos, kuten vaikkapa tämä jatkuva aktiivisuus, vaikuttaa niihin kohtalokkaalla tavalla, kertoo biologi Joan Carles Palerm The Sun -sivustolle.

Hiekkadyyneillä kasvaa kasveja, jotka ovat olennaisen tärkeitä ympäristölle. Ihmiset kuitenkin kiskovat niitä irti, jotta seksin harrastaminen hiekalla tuntuisi mukavammalta. Kun kasvit revitään juurineen irti, tuuli pääsee hajottamaan dyynejä.

Geologien mukaan ihmisiä on varoitettu hyppäämästä aitojen yli, mutta turhaan. Heidän mukaansa useita vuosia sitten tilannetta yritettiin ratkaista valistuskampanjalla, mutta vierailijat eivät piitanneet ohjeistuksista. Osa alkoi jopa käyttäytyä aggressiivisesti.

Vahtipartioistakaan ei ole hyötyä, jos vartijat eivät ole paikalla joka päivä. Turistit voivat lähteä pois tänään ja tulla takaisin huomenna.

Aktivistien mukaan Ibiza ei ole ongelman kanssa yksin. Monet muut rannat Espanjassa, esimerkiksi Mallorcassa ja Menorcassa kärsivät risteilyturistien määrästä.

Lähteet: Dailymail.co.uk, News.com.au, Thesun.co.uk​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja