Seksi voi parantaa jopa migreenin

Se ei tule kenellekään yllätyksenä, että seksillä on paljon positiivisia vaikutuksia. Harva kuitenkaan tietää, kuinka paljon seksi voi parhaimmillaan vaikuttaa suoraan terveyteen.

Seksin terveysvaikutuksia koskevia tutkimuksia on tehty paljon, mutta seksin todelliset vaikutukset terveyteen saattavat nykytutkimuksen valossa olla jopa odotettua voimakkaammat. Oletko tiennyt, että seksi voi helpottaa jopa migreeniä, tuota piinallista ja yleistä kiputilaa jopa paremmin kuin särkylääkkeet?

International Headache Societyn julkaisemassa Cephalalgia-lehdessä esiteltiin vastikään tutkimus, jossa seksin todetaan voivan parantaa jopa migreenin. Munsterin yliopistossa Saksassa neurologien toteuttama tutkimus puhuu sen puolesta, että seksin harrastaminen voi olla vahvoja lääkkeitäkin tehokkaampi keino migreenin oireiden helpottamiseen.

Tutkimuksessa yli puolet migreenin kourissa olleista seksiä harrastaneista koki, että migreenin oireet vähenivät seksin vaikutuksesta. 20 prosenttia tutkimukseen osallistuneista pääsi vaivasta hetkellisesti kokonaan eroon. Tutkijoiden mukaan tämä johtunee siitä, että seksin aikana elimistöön vapautuu tavallista enemmän mielihyvähormonina tunnettua endorfiinia.

– Tutkimuksemme tulokset todistavat, että seksuaalinen kanssakäyminen migreenin aikana voi helpottaa migreenin oireita tai jopa päättää migreenikohtauksen, tutkijat selventävät.

AVA / Heli Kuitunen

Kuva: Shutterstock

Lähde: Popsugar, Daily Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja