Seksi poikaystävän kanssa kelpasi dopingkäryn syyksi – nyrkkeilijä avautuu nyt elämäänsä haittaavasta ongelmasta: "Tuntuu kuin olisin ansassa"

Dopingtuomiolta välttynyt nyrkkeilijä Virginia ”Ginny” Fuchs kertoo kamppailleensa koronaviruspandemian aikana kärynsä lisäksi myös pakko-oireisen häiriönsä kanssa.

Yhdysvaltalainen Fuchs hakee Tokion olympiakisoihin paikkaa naisten kärpässarjaan. Maan antidopingtoimisto vapautti nyrkkeilijän torstaina kilpailukiellolta, vaikka tämän helmikuussa antamastaan dopingnäytteestä oli löytynyt merkkejä kahdesta kielletystä aineesta.

Fuchs oli selityksensä mukaan saanut aineet kehoonsa oltuaan sukupuoliyhteydessä näitä aineita lääkkeenä käyttäneen poikaystävänsä kanssa. Selitys kelpasi Yhdysvaltain lajiliitolle.

– Minulla ei ollut mitään hajua, että voin altistua intiimissä kontaktissa toisen henkilön kanssa. Haluan kiittää USA:n nyrkkeilyliittoa siitä, että he uskoivat minua, ja että he ovat tukeneet minua näinä raskaina kuukausina, Fuchs totesi tiedotteessaan.

Pakko-oireinen häiriö rasittaa arkea

32-vuotias Fuchs on kärsinyt myös toisenlaisista vaikeuksista urallaan. Hän joutuu tulemaan toimeen pakko-oireisen häiriön eli pakkoneuroosin kanssa. Nyrkkeilijä on elänyt sen takia tiukan kliinistä elämää jo ennen koronaviruspandemiaa.

– Olen sanonut tämän epidemian aikana, että hei, tervetuloa maailmaani! Kaikki desinfioivat kaikkea jatkuvasti. Kaikki pitävät suojakäsineitä ja kasvomaskeja, no, minä teen sitä aina, Fuchs kertoo uutistoimisto AP:lle.

– Se saa minut vähemmän hermostuneeksi, että kaikki muutkin tekevät sitä.

Pakonomainen puhtaudesta huolehtiminen on yksi häiriön ilmenemistapa Fuchsin kohdalla.

– Saan välillä todella isoja paniikkikohtauksia, kun ajattelen, että pysty saamaan tarvitsemiani tuotteita.

– Hermostun ja muutun todella tunteelliseksi. Minulla on olo, että olen jumissa enkä voi tehdä mitään. Tuntuu kuin olisin ansassa, Fuchs kuvailee.

– Minulla on ollut pari sellaista hetkeä karanteenin aikana, että minun täytyy vain istua alas ja rauhoittaa itseni. Joinain päivinä minulla menee koko päivä palautumiseen, jotta voin jatkaa eteenpäin.

– Se hyöty siitä (karanteenista) on, että minulla on aikaa siihen, Fuchs kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat