Seitsemän vinkkiä – Näin elät onnellisena loppuun asti

Koskaan ei ole myöhäistä: yli 50-vuotiaanakin voit hankkia sellaisen elämän kuin haluat.

Ikääntyminen ei tarkoita elämän lipuneen ohitse: päinvastoin, olet vain entistä viisaampi ja kokeneempi. Yourtango.com-sivusto listasi seitsemän vinkkiä, joiden avulla saavutat sellaisen elämän kuin haluat.

1. Tarkastele elämäntilannettasi

Tarkastele nykyistä elämäntilannettasi. Jos haluat tehdä muutoksia elämääsi, sinun tulee tietää mistä aloittaa. Samalla tavoin kuin päästäksesi paikasta A paikkaan B, sinun tulee ensin tietää missä olet löytääksesi tiesi eteenpäin.

2. Ole kiitollinen

Tapaamme keskittyä siihen, mitä meillä ei ole ja mitä ei ole tapahtumassa. Tämä taas voi johtaa tyytymättömyyteen. Laadi lista kaikista elämäsi hyvistä asioista, ja kun olet allapäin, lue lista ja tunne kiitollisuutta niistä upeista asioista, joita sinulla jo on.

3. Aseta tavoitteita

Jos haluat tehdä muutoksia, sinun täytyy tietää mihin haluat elämässäsi päästä. Aseta itsellesi tavoitteita. Ne voivat olla isojakin, mutta siinä tapauksessa jaa ne pieniin askeliin, jotta et kuormitu liikaa.

4. Älä jarruttele.

On helppo sanoa, että teen asian X sitten, kun asia Y on tehty. Et koskaan tiedä, mitä yllätyksiä edessäsi voi olla. Liika odottelu voi johtaa katumukseen.

5. Rakasta itseäsi.

Keskity positiivisiin piirteisiisi, älä siihen, mistä et niin ulkonäössäsi välitä. Ehkä sinulla on esimerkiksi säteilevät silmät, kauniit nilkat, kynnet tai upeat hiukset?

6. Tee vain sitä, mika tuottaa mielihyvää

Älä tee asioita, joita tunnet että sinun pitäisi tehdä, vaan tee vain sitä, mikä tuottaa sinulle mielihyvää. Tämä ei tarkoita sitä, että tulisit itsekeskeiseksi, sillä usein asioiden tekeminen toisille tuo hyvää mieltä myös itsellesi. Sen sijaan luopumalla pakkopullana pitämistäsi asioista ne eivät enää uuvuta sinua.

7. Ole kiltti ja armelias itsellesi.

On ihan hyväksyttävää tuntea itsensä väsyneeksi, epävarmaksi tai jopa olevansa toisinaan hukassa. Hyväksy silloin sen hetkinen elämäntilanteesi ja keskity jälleen siihen, miten pääset siihen pisteeseen johon haluat.

Lähde Yourtango.com

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja