Mainos

Seitsemän asiaa, jotka vaikuttavat todennäköisyyksiisi saada orgasmi – nainen, tiesitkö näistä?

Orgasmiin vaikuttavat monet asiat asennon lisäksi.

On hyvin tunnettu fakta, että naisille orgasmin saaminen voi olla miehiä hankalampaa. Erityisesti yhdyntäorgasmit ovat suurimmalle naiselle vain fantasiaa.

Vaikka juuri itselle sopivalla asennolla ja muilla vastaavilla tekijöillä on merkitystä siinä, saatko orgasmia, myös monilla täysin satunnaisilta vaikuttavilla asioilla on merkitystä.

Women's Health listasi muutamia tieteen tukemia keinoja edistää orgasmin saamista.

1. Flirttaile viestein

Erikoista kyllä, tekstiviesteilläsi voi olla vaikutusta siihen, saatko orgasmia. Archives of Sexual Behavior -julkaisussa esitellyssä laajassa tutkimuksessa tarkasteltiin 52 000 naisen ja miehen seksuaalikäyttäytymistä. Selvisi, että ne naiset, jotka saivat useimmin orgasmin, lähettelivät todennäköisimmin kumppaninsa kanssa kiihkeitä viestejä ja soittelivat tuhmia puheluita. Tutkimuksessa selvisi myös, että suoruus kannattaa muutenkin. Sängyssä kannattaa pyytää sitä, mitä haluaa – suorat pyynnöt pystyttiin nimittäin yhdistämään säännöllisempiin orgasmeihin.

2. Kommunikaatiotaidot kunniaan

Tuhmien sänkypuheiden lisäksi kommunikaatiotaidot tulevat tarpeeseen myös itse parisuhteessa. Erään tutkimuksen mukaan se, kuinka hyvin kommunikoit parisuhteessa, liittyy hyvin vahvasti siihen, kuinka todennäköisesti pääset matkaamaan hekuman huipulle.

– Selkeä ja suora kommunikaatio kumppanin kanssa on avainasemassa, kertoi Archives of Sexual Behavior -julkaistua tutkimusta johtanut David Frederick  The Guardianille.

Löydösten mukaan erityisesti yksi lause kasvattaa orgasmin todennäköisyyksiä. "Minä rakastan sinua" sanottuna kesken petipuuhien yhdistettiin nimittäin säännöllisempiin orgasmeihin.

3. Seksuaalinen itsetunto

Vaikka joskus tekisi mieli sysätä vastuu omasta orgasmista kumppanin harteille, tutkijat ovat havainneet, että oma itsetunto ja tyytyväisyys omaan vartaloon ovat suuressa roolissa siinä, mitä orgasmin saamiseen tulee. Vuonna 2016 Socioaffective Neuroscience and Psychology -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa paljastui, että seksuaalinen itsetunto on orgasmin kannalta merkittävämpää kuin jotkut "ilmeisemmät" asiat, kuten se, kuinka usein masturboi tai kuinka monta seksikumppania on ollut.

Vaikka voi hölmöltä kuulostaakin, kannattaa opetella sanomaan mukavia asioita omasta vartalostaan, jotta mahdollisuudet orgasmiin kasvavat. Sen sijaan, että kritisoisit alastonta kehoasi, hanki alusvaatteet, joissa tunnet olosi niin seksikkääksi, että haluat jättää valot päälle!

4. Keskitytkö?

Elokuvista saattaa saada käsityksen, että tajunnanräjäyttävä orgasmi on mahdollista saada tuosta noin vain, mutta tosielämässä hekuman huipulle matkataan keskittymällä. Erään vuonna 2016 julkaistun tutkimuksen mukaan ne naiset, jotka kykenivät saamaan orgasmin helposti, olivat opetelleet keskittymään rakasteluun täysin. 

Ennen seksiä kannattaakin poistaa ajatuksista työpaikalla saatu inhottava kommentti tai ostoslistan suunnittelu. Keskity olemaan täysin läsnä kumppanisi kanssa.

5. Mikä on parisuhteesi tila?

Vaikka myös kumppanin oikeaoppinen tekniikka on erittäin merkittävä asia orgasmisi kannalta, sekä vuonna 2016 että vuonna 2017 julkaistujen tutkimusten mukaan sillä, kuinka tyytyväinen olet parisuhteeseesi, on suurta merkitystä kliimaksiin pääsemisen todennäköisyyksiin. Tämä onkin oiva muistutus siitä, ettei parisuhteessa kannata tyytyä. Jos olet onneton parisuhteessasi, ja tyytymätön kumppanivalintaasi, seksielämäsi voi kärsiä.

6. Anatomia

Joihinkin orgasmia edistäviin asioihin voit vaikuttaa, joihinkin et. Vuonna 2011 Hormones and Behavior -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan klitoriksen ja virtsaputken suun välinen etäisyys voi vaikuttaa orgasmin todennäköisyyksiin. Jos välimatka on alle kaksi senttimetkriä, pääset hekuman huipulle todennäköisemmin kuin silloin, jos välimatka on lähempänä kolmea senttimetriä. Ei kuitenkaan hätää, tutkijoiden mukaan pieni sormikäsittely yhdynnän aikana saa unohtamaan mittasuhteet.

7. Ikäsi

Orgasmin todennäköisyys kasvaa iän myötä. Vuonna 2016 julkaistun tutkimuksen mukaan keski-ikäiset naiset saivat enemmän orgasmeja kuin parikymppiset. Tämä voi johtua siitä, että muut orgasmille tärkeät tekijät, kuten itsevarmuus ja kommunikaatiotaidot, paranevat iän myötä.

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.