Mainos

Seinäjoki aloitti ruokakuljetuksen ja siivouksen veteraaneille – ”Ihmiset olleet ilahtuneita”

Kotona asuville veteraaneille on alettu tarjota ruokakuljetuksia ja siivouspalveluita Seinäjoella. Nyt suhtautuminen on jo positiivista: jossain vaiheessa asiakkaita pelotti, että kunto menee, ellei siivousta hoida itse.

Seinäjoen kunta on alkanut tarjota ruokaa ja siivousta veteraaneille tammikuun alussa.

Kotona asuvien veteraanien kotiin vietäviin palveluihin myönnettiin lisärahoitusta Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ja sitä aletaan maksaa kunnille neljästi vuodessa: ensimmäistä kertaa helmikuussa.

Seinäjoella on jo kartoitettu, millaisia palveluita veteraanit kaipaavat kotiinsa, ja palveluita alettiin tarjota vuoden alusta.

– Olemme tarjonneet ruokaa, siivoamista ja muuta sen mukaan, mihin kelläkin on tarve, kertoo Seinäjoen veteraanikuntoutusasioiden yhteyshenkilö geronomi Marja-Liisa Nurmela MTV.fille.

– Ihmiset ovat olleet ilahtuneita. Joillain oli jossain vaiheessa pelkoa, että jos joku muu tulee siivoamaan, menee kunto, Nurmela nauraa.

Valtionkonttorin mukaan veteraanikuntoutukseen on varattu tänä vuonna 41,2 miljoonaa euroa. Kunnat vastaavat itse rahan käytöstä.

Seinäjoen tarjoamista palveluista uutisoi ensimmäisenä Ilkka.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.