Nainen piinasi Mikael Gabrielia tähden luksustalolla, tuijotteli ikkunoista ja yritti päästä sisään – raju välikohtaus poliisin kanssa

14:50
Mikael Gabriel oli Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa maaliskuussa. Katso videolta!

Räppäritähti Mikael Gabriel ja hänen kämppäkaverinsa joutuivat häirikönnin uhreiksi viime kesänä kotikulmillaan Espoossa. Asia käy ilmi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden ratkaisusta.

Parikymppinen nainen häiritsi viime vuoden kesä- ja heinäkuun aikaan tähden kotirauhaa useita kertoja.

Syytteen mukaan nainen oli kesäkuussa 2019 soitellut tähden luksusasunnon ovikelloa yöaikaan, hakannut kodin ovea ja jäänyt oleskelemaan asunnon pihalle, vaikka häntä pyydettiin poistumaan.

Paikalle oli soitettu poliisipartio. Sekavasti käyttäytynyt nainen kieltäytyi nousemasta maijan kyytiin ja lähti juoksemaan poliiseja karkuun. 

Kun nainen saatiin kiinni, vanhempi konstaapeli teki naiselle turvatarkastuksen. Häirikkö vääntelehti ja riuhtoi itsensä irti. Poliisi painoi hänet aitaa vasten käsirautojen laittamista varten. 

Välikohtaus päättyi siten, että nainen potkaisi poliisia ja sylki häntä kasvoihin. 

Koitti ovenkahvaa

Reilun kuukauden kuluttua nainen oli heinäkuisena maanantai-iltana mennyt asunnon ulko-ovelle ja koittanut, onko ovi auki. Sen jälkeen hän kulki talon takapihalle ja katseli ikkunasta sisään asuntoon.

Syytteen mukaan hän oleili asunnon pihalla tai lähistöllä vielä kahtena muunakin päivänä.

Naista syytettiin vainoamisesta, kahdesta kotirauhan rikkomisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Hän kiisti valtaosan syytteistä.

Mikael Gabriel vaati naiselta 4 000 euron korvauksia teoista koituneista kärsimyksistä, kuten turvattomuudesta, pelosta ja ahdistuksesta. Tähden mukaan vainoajan toiminta oli alkanut jo pari vuotta sitten, ja todellisuudessa nainen oli häiriköinyt häntä kymmeniä kertoja aiemminkin.

Joskus tähti oli avannut naiselle oven ja kysynyt, mitä hän halusi. Nainen oli vastannut tahtovansa "päästä lähemmäs hänen sieluaan".

Räppäri on kertonut julkisuuden varjopuolista jo vuonna 2016 muun muassa Radio Novan haastattelussa.

– Nyt en ole saanut vähään aikaan olla rauhassa. Ovellani käy jotain junnuja pimpottelemassa ovikelloa, Gabriel kertoi haastattelussa

Tuomittiin syyntakeettomana

Käräjäoikeus perehtyi naisen terveydentilaa ilmentävään lääkärinlausuntoon. Hänen arvioitiin olleen tekojen aikaan osittain tai täysin syyntakeeton, mikä vaikutti hänen rangaistuksiinsa. 

Nainen määrättiin korvaamaan Mikael Gabrielille 600 euroa kärsimyskorvauksia ja reilut 1 000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Nainen katsottiin syylliseksi syyntakeettomana tehtyihin vainoamiseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen ja kotirauhan rikkomiseen. Syyte kesäkuisesta kotirauhan rikkomisesta meni nurin. Todistajan mukaan nainen oli istuskellut pihan läheisyydessä katukivetyksellä, mutta ei varsinaisesti pihapiirissä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Mikael Gabriel on viime viikkoina ollut rikosuutisissa esillä enemmänkin. Syyskuun puolivälissä ilmeni, että häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja