Mainos

Seinäjoelta luvatta haetut venäläislapset ovat kunnossa

Suomen sosiaaliviranomaiset hakivat sijoituspaikastaan Seinäjoelta viedyt kolme venäläislasta takaisin huostaansa maanantaina illansuussa, uutisoi Iltalehti noin kello 21. Lehti kertoi, että aiemmin huostaan otetut lapset olivat olleet koko viikonlopun hyvässä kunnossa ja turvassa.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) neuvotteleva virkamies Annika Parsons kertoi STT:lle aiemmin maanantaina, että viranomaiset olivat tavanneet lapset sen jälkeen, kun heidät vietiin sijoituspaikastaan. STM:stä kerrottiin lasten olevan kunnossa.

Lapset oli sijoitettu vastaanottokotiin kiireellisesti, ja heidät haettiin sieltä perjantaina ilman sosiaaliviranomaisten lupaa.

Lapset ovat Venäjän kansalaisia ja asuvat Suomessa. Tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen Keskusrikospoliisista kertoi STT:lle, että lapset haettiin luvatta perjantaina. Ihaksinen ei kommentoinut tarkemmin, millä tavoin lapset oli viety.

Uutistoimisto Tassin lauantaisten uutisten mukaan lapset vei sijoituspaikasta isä. Ihaksinen ei kommentoinut Tassin väitettä. Hän kuitenkin kertoi, että KRP:llä on epäiltyjä, joiden osuutta tapahtumaan tutkitaan. Asiaa tutkitaan lasten omavaltaisena huostaanottona. 

"Sijoituksia ei tehdä kansalaisuuden perusteella" 

STM haluaa korostaa, että Suomessa lastensuojelun tarkoituksena on turvata lapsen etu ja viranomaiset tekevät päätökset aina tästä näkökulmasta. Ministeriö painottaa, että lapsia ei sijoiteta kiireellisesti ilman syytä tai kansalaisuuden perusteella.

Aiempi Suomen ja Venäjän välinen huoltajuuskiista paisui poliittiseksi selkkaukseksi. Venäläisäiti kaappasi 4-vuotiaan Anton-poikansa Suomesta Venäjälle vuonna 2008. Kun neuvottelut lapsen palauttamiseksi ajautuivat umpikujaan, poika salakuljetettiin Suomeen.

Venäjä antoi Suomelle nootin tapaukseen liittyen. Nootissa paheksuttiin sitä, ettei Suomessa nostettu syytettä pojan isää vastaan, vaikka tämä kuljetti pojan salaa Venäjältä Suomeen. Antonin huoltajuuskiista sai Venäjällä paljon huomiota.

Anton tuotiin Suomeen diplomaattiauton takakontissa vuonna 2009. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.