Mainos

IL: Huostaanotetut venäläislapset vietiin sijoituspaikastaan Seinäjoelta – KRP: Lapset ovat nyt Venäjällä

Kolme syyskuussa Seinäjoella huostaanotettua lasta on viety Keskusrikospoliisin mukaan Venäjälle. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Kolme kiireellisesti huostaanotettua venäläislasta vietiin sijoituspaikastaan Seinäjoen Ylistarosta syyskuun lopussa. 10-vuotias tyttö ja 5-vuotiaat kaksoset, tyttö ja poika, oli otettu huostaan  kuun alussa.

Sekä äiti että lapset asuivat Iltalehden mukaan tuolloin Seinäjoella, mutta olivat kirjoilla Venäjän Petroskoissa. Lasten äiti on kertonut oleskelevansa Suomessa työviisumin turvin vuodesta 2011 lähtien.

KRP tutkii tapausta

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Mika Ihaksinen kertoo Iltalehdelle, että tapauksen tutkinta on edelleen kesken. Hänen mukaansa tapahtumien kulku ja tapaukseen osallistuneet ihmiset ovat kuitenkin jo poliisin tiedossa.

Venäläisen uutistoimiston Tassin mukaan lapset vei sijoituspaikasta Seinäjoelta lasten isä. Ihaksinen ei tässä vaiheessa vahvista eikä kiistä väitettä. Rikoskomisarion mukaan tapauksessa on useita epäiltyjä. Myös lasten vanhempien osuutta on tutkittu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.