Seesteinen ja siisti makuuhuone houkuttelee unten maille – kokeile näitä vinkkejä

Sotkuinen makuuhuone ei kutsu nukkumaan, mutta siisti huone ja puhdas sänky voivat houkutella helpommin unten maille. Siivoa makuuhuoneesi seuraavilla vinkeillä.

Epäsiistissä ja tunkkaisessa makuuhuoneessa ei viihdy kukaan. Saat paremmin unta, kun teet makuuhuoneesta siistin, seesteisen ja miellyttävän paikan. Kiinnitä siis erityistä huomiota makuuhuoneeseen kodin kevätsiivouksen aikaan taataksesi itsellesi rauhalliset unet.

Kokeile seuraavia vinkkejä!

Vaatekaapit kuntoon

Pese tai pesetä takit ja hupparit ja muut vaatekappaleet, jotka aiot pitää. Heitä pois tai lahjoita eteenpäin puolestaan kaikki vaatteet, jotka eivät istu kunnolla, mahdu päällesi tai, joista et yksinkertaisesti enää pidä. Tee inventaario kevät- ja kesävaatteistasi ja tee lista vaatekappaleista, jotka sinun täytyy vielä ostaa. Osta vaatepusseja ja koreja, joihin voit säilöä vuodenaikaan sopimattomat vaatteet.

LUE MYÖS:

Eroon turhasta

Vie pois makuuhuoneesta kaikki sellaiset tavarat, joilla ei ole siellä mitään tarkoitusta. Vie pois kirjat, jotka olet lukenut tai joita et aio lukea, vaatteet, joista et pidä sekä turhat lehdet. Makuuhuoneesta tulee turvasatamasi, jonne kömmit iltaisin mielelläsi, kun heität pois kaikki turhat rojut.

Järjestele pienet tavarat

Kerää yhteen tarpeelliset pikkutavarat, kuten kolikot, silmälasit, kaukosäätimet ja huulivoiteesi, ja asettele ne vaikkapa hopeiselle tarjottimelle – sotkusta muotoutuu hetkessä tyylikäs kokoelma.

Petivaatteet puhtaiksi ja keveiksi

Pese tai pesetä paksu täkki, varastoi se ja vaihda kevyempään peitteeseen. Pese tyynyt ja peitot ja muista pestä ne myös jatkossa säännöllisesti. Vaihda talvisen tummat lakanat kevään väreihin ja materiaaleihin.

Puhdista liasta

Pyyhi pölyt katosta lattiaan. Imuroi koko huone – myös sängyn alta. Pese seinät ja lipastot. Tamppaa tai edes tuuleta matot.

Tuuleta

Raikkaassa ilmassa uni tulee paremmin. Tuuleta tunkkainen makuuhuone pikaisesti ennen kuin käyt nukkumaan. Mieti myös, kannattaisiko makuuhuoneen lämpötilaa laskea asteen verran.


(MTV LIFESTYLE)

Osittainen lähde: Country Living

Lue myös:

    Uusimmat