Sebastien Ogier paljasti rallipomon likaisen suunnitelman, kilpailevan tallin kuski ei suostunut toteuttajaksi – "Aika rajua"

0:32
Ott Tänak ajoi voittoon Portugalissa.

Hyundain rallitalli taktikoi rajusti lähtöpaikoilla viikonloppuna ajetussa Portugalin MM-rallissa. Kun sekä Sebastien Loeb että Dani Sordo menettivät pelin avauspäivänä tekniseen vikaan, otti tallipomo Andrea Adamo kovat keinot käyttöön.

Adamo komensi sekä Loebin että Sordon myöhästymään tahallaan erikoiskokeiden lähdöistä, jotta tallin ykköstykki Thierry Neuville sai paremman lähtöpaikan. Kärsijän rooliin joutui Citroenin Sebastien Ogier, joka joutui käytännössä ajamaan myös lauantaina etuautojen joukossa.

– Taktikointia oli aika reilusti tänä viikonloppuna. Jos se on sallittua sääntöjen puitteissa, niin se ei ole minulle ongelma. Toki se pienensi mahdollisuuksiani. Minulla ei kuitenkaan ollut sen suhteen ongelmia, Ogier totesi kisan jälkeen.

Ranskalaismestari paljasti myös vielä hurjemman taktikointisuunnitelman. 

– Yksi juttu oli kuitenkin aika rajua. Hyundailla oli aikomus toteuttaa vieläkin ilkeämpää taktiikkaa. Sain tiedon, että se yksi hiukseton herrasmies aikoi laittaa (Dani) Sordon hidastelemaan, jotta hän aiheuttaisi enemmän pölyä, Ogier kommentoi viitaten Hyundai-pomo Adamoon.

Ogierin tietojen mukaan Sordon oli siis määrä hidastella Adamon käskystä niin, että Toyotan Kris Meeke olisi joutunut ajamaan Sordon aiheuttamassa pölypilvessä. Näin Hyundain Thierry Neuville olisi voinut nousta Meeken ohi toiseksi. 

– Voimme kiittää yhtä miestä eli Dani Sordoa, ettei sitä tapahtunut. Dani on hieno ihminen, eikä hän suostunut sitä tekemään. Onneksi Sordo kieltäytyi, Ogier jatkoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.  


Adamo ei suostunut kommentoimaan aihetta millään tavallaan edes tallin lehdistöpäällikön välityksellä. Ainoa viesti oli, ettei Adamo halua lähteä mukaan eipäs-juupas -väittelyyn.

Ogier nousi jälleen palkintokorokkeelle, joskin tällä kertaa Meeken avustuksella. Toyota-kuski keskeytti päätöserikoiskokeella.

– Tässä rallissa tapahtui kaikenlaista. Pääasia on, että olemme podiumilla. Olen todella onnellinen. Tiesin, että kisasta ei tule helppo, koska olimme aura-autona perjantaina. Tiesimme, että homma on haastava, Ogier summasi.

– Olimme taktiikoiden myötä myös lauantaina etuautojen joukossa. Me taistelimme koko viikonlopun, kuten aina teemme. Testeissä saimme hyvän fiiliksen ja täällä sille tuli vahvistus. Se on erittäin tärkeää. 

Juttua ja otsikkoa korjattu klo 22.35: Sordon hidastelun oli tarkoitus häiritä Meekeä, ei Ogieria. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja