Liinat kiinni loppumetreillä – voittaja Tänak taktikoi erikoisesti Power Stagella

Ott Tänak voittoon Portugalissa 0:32
Tänak ajoi voittoon Portugalissa.

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak voitti Portugalin MM-rallin ennen Belgian Thierry Neuvillea ja Ranskan Sebastien Ogieria.

Kilpailun päättäneellä Power Stagella Tänakilla oli mahdollisuus erikoiskokeen voittoon ja viiteen lisäpisteeseen, mutta hän jarrutti lopussa ja jäi pätkän kolmanneksi.

Näin hän jäi MM-sarjan pistetilanteessa Ranskan Sebastien Ogierin taakse. Seuraavassa Sardinian rallissa Ogier joutuu auraamaan tietä kärkiautona.

Fordin Teemu Suninen oli parhaana suomalaisena neljäs ja Skodan Kalle Rovanperä kuudes, mikä on hänen paras sijoituksensa yleiskilpailussa. Rovanperä voitti WRC2 pro -luokan.

– Kiitokset tiimille, joka teki todella kovasti hommia. Auto oli erinomainen, Rovanperä tuumi WRC:n haastattelussa.

Suomen Jari-Matti Latvalalla oli päätöserikoiskokeella mahdollisuus hankkia Power Stagen lisäpisteitä, mutta hän joutui ajamaan siirtymänopeudella. Latvalaa ennen erikoiskokeelle lähtenyt Britannian Gus Greensmith kolaroi autollaan, ja Latvalan piti varoa raivaustoimenpiteitä. Kolmannesta sijasta taistellut Toyotan Kris Meeke osui kiveen ja joutui keskeyttämään.

Latvalan viikonloppu tosin meni pilalle jo lauantaina, kun hänen Toyotansa jousitus rikkoutui. Hän jatkoi kilpailua sunnuntaina Ralli2-säännön turvin.

– Tässä viikonlopussa oli ongelmista huolimatta tärkeitä elementtejä. Auto oli nopea. Toivottavasti saan aikahyvitystä viimeiseltä erikoiskokeelta, koska taistelin vielä kahdeksannesta sijasta, Latvala sanoi.

Latvala oli lopulta aikahyvityksen jälkeen seitsemäs.

Lue myös:

    Uusimmat