Sebastien Loebin sensaatio sytytti idean maukkaasta suomalaispaluusta – "Oisko Ruotsin ralli?"

47-vuotiaana Monte Carlon MM-rallin voittaneen Sebastien Loebin esimerkki on saanut ranskalaislegendaa vastaan vuosia ajaneen Mikko Hirvosen vitsailemaan paluusta.

Loeb ajoi kartturinsa Isabelle Galmichen kanssa todellisen sensaation viemällä M-Sportin Ford Pumalla voiton kauden ensimmäisessä MM-osakilpailussa.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari lopetti virallisesti uransa jo kauteen 2012, mutta on sen jälkeen kilpaillut yksittäisissä ralleissa useammallakin kaudella. Monte Carlon komeaan volttiin päättynyt voitto oli 47-vuotiaalle konkarille ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto sitten vuoden 2018 Katalonian rallin.

Loebin aikalaisista Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ehti jo kujeilla paluusta MM-sarjaan. Nyt toinen ranskalaista kirittänyt suomalaiskuski, Mikko Hirvonen intoili mahdollisuudesta Juho Hännisen julkaisemalla videolla.

– Oisko Ruotsin ralli? Ikähän on vaan numero, Hirvonen heitti hymyillen kiihdyttäessään jääradalla.

– Niin sen vaan Loeb sai esimerkillään nuoremmatkin innostumaan mahdollisesta paluusta! Aamut menee Mikolla nyt jääradalla ja illat reenatessa kuperkeikkaa. Onneks on vielä viis vuotta aikaa, Hänninen kirjoitti.

Hirvonen, 41, lopetti MM-sarjassa ajamisen kauteen 2014.

Lue myös:

    Uusimmat