Sebastian Vettelin hurja liike säikäytti kilpakumppanin: "Olisimme varmaan päätyneet satamaan"

Sebastian Vettelin ohitus Pierre Gaslysta oli täpärä tilanne, joka oli tv-katsojien mielestä näyttävä mutta Gaslyn silmin lähinnä pelottava.

Vettel ohitti Gaslyn ja tämän perässä ajaneen Lewis Hamiltonin myöhäisemmän varikkokäynnin turvin. Hamilton pysähtyi heistä ensimmäisenä kierroksella 29, Gasly kierroksella 30 ja Vettel kierroksella 31.

Kierroksen 32 alussa varikon ulostuloportilta ylämäkeen kohti kakkosmutkaa kiihdyttänyt Vettel pysyi juuri ja juuri Gaslyn edellä. Kaksikko eteni hurjaa vauhtia aivan rinta rinnan, kunnes Gasly joutui perääntymään juuri ennen kakkosmutkaa, ettei jäisi puristuksiin Vettelin auton ja rataa reunustavan metalliaidan väliin.

– Menin tapaamaan Vetteliä ja kerroin, että siinä ei olisi ollut senttiäkään enempää tilaa. Ylämäki ei varsinaisesti ole suoraa. Rata kääntyy hieman, ja toivoin, että hän antaisi tilaa, mutta en tiennyt etukäteen, miten käy, Gasly kertasi Motorsportin mukaan.

– Se oli tiukkaa, kovaa kilvanajoa. Mutta silti reilua. Jos olisimme olleet vähän aggressiivisempia, olisimme varmaan molemmat päätyneet satamaan. Onneksi selvisimme.

Monacon satama sijaitsee suoraan tapahtumapaikan alapuolella. Välissä on näköalatasanne ja joitakin ravintoloita.

Myös Vettel kuvaili tilannetta tiukaksi.

– En nähnyt paljoakaan, ja hän oli kuolleessa kulmassa, jossa en nähnyt häntä. Ajoimme rataa ylöspäin, ja jossain vaiheessa rata kääntyilee vasemmalle ja oikealle, vasemmalle ja oikealle.

– Juttelimme lyhyesti, ja hän sanoi, ettei tiennyt, olinko nähnyt hänet ja antaisinko tilaa. Olin neljännesauton verran hänen edellään, ja se teki eron.

Lue myös:

    Uusimmat