Sebastian Vettelin autoon vaaralliset vauriot – rikkoivatko Austinin töyssyt Ferrarin?

Sebastian Vettelin auton takaripustusten pettäminen aiheutti Ferrari-kuskille vaaratilanteen Yhdysvaltain F1-kisassa. Saksalaisen vauhdin menetys heti lähdössä on toistaiseksi täysi mysteeri.

Vettel oli startissa hyvissä asemissa haastamaan paalupaikkamies Valtteri Bottasta ykkösmutkaan tultaessa, mutta Ferrari-kuski joutuikin taipumaan kolmanneksi Max Verstappenin taakse.

Kun ensimmäisen kierroksen aikana ohi tulivat myös Lewis Hamilton, oma tallikaveri Charles Leclerc ja lopulta myös McLarenin Lando Norris, oli selvää, että Vettel kärsi jonkinlaisesta ongelmasta.

– Minulla on jokin vaurio. En vain tiedä mistä, koska en osunut mihinkään, Vettel ihmetteli tiimiradiossa.

Kierroksella kahdeksan Vettelin kisa päättyi auton hajottua lopullisesti. Oikean puolen takaripustukset katkesivat, mikä nosti vauhdikkaan mutkan jälkeen vastakkaisen puolen etupyörän ilmaan.

Saksalainen pystyi kuitenkin pitämään Ferrarin näpeissään ja kurvasi lopulta nurmikolle kolmella pyörällä ajaen.

F1-kuskit ovat olleet viikonlopun aikana ongelmissa vuoden mittaan asfalttiin tulleiden rajujen töyssyjen kanssa. Austinin rataa on tarkoitus korjata tulevan talven aikana, mutta vielä tähän kisaan järjestäjät eivät saaneet paria mutkaa lukuun ottamatta parannuksia tehtyä.

Lue myös:

    Uusimmat