F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas pohtii omaa rooliaan hukatussa tilaisuudessa: "Ainakaan silmämääräisesti ei tullut mitään"

2:28
Valtteri Bottaksen kisatapahtumat tiiviissä paketissa.

Valtteri Bottakselle ei ollut täysin selvää Italian F1-kisan jälkeen, mikä hänen autonsa rikkoi niin pahasti, ettei Mercedes-kuski pystynyt tekemään mitään muiden tullessa ohi oikealta ja vasemmalta.

Bottas sai Monzassa erittäin huonon lähdön eikä onnistunut pitämään McLarenin Carlos Sainzia ja Lando Norrisia sekä Racing Pointin Sergio Perezia ja Renault’n Daniel Ricciardoa takanaan.

Lopulta suomalainen oli erikoiseksi kääntyneen kisan seitsemäs. Jokin autossa oli pahasti vialla sen ohjattua oikealle suuntaan radan lähinnä oikealle kääntyneissä mutkissa. Aluksi Bottas epäili renkaansa puhjenneen, mutta Mercedes tyrmäsi tämän tiedon datansa perusteella.

– Meillä oli juuri palaveri, emmekä voineet nähdä autossa mitään näkyvää (vikaa). Ainakaan tällä hetkellä. Minulle tuli kuitenkin kaksi osumaa. Yksi kakkosmutkassa ja vähän isompi viitosmutkassa, Bottas kertoi.

Näiden jälkeen auto tuntui aliohjaavan heti Lesmo-mutkissa.

Bottakselle tapahtui kuitenkin jo ennen kisaa oma virhe, kun hän lämmittelyssä rymisteli autonsa kanttarien yli shikaanissa. Kuinka paljon tämä vaikutti auton kuntoon, Bottas ei vielä osannut sanoa.

– En tiedä. En ole vielä kuullut mitään raporttia auton kunnosta.

– Minulla oli lukkojarrutus ja ajoin hidastetöyssyn yli, kuten menin yksissä harjoituksissakin. Ainakaan silmämääräisesti siihen ei tullut mitään (vauriota) aerodynamiikan kannalta, Bottas pohti.

0:26
Valtteri Bottas kolisteli hidasteissa jo lämmittelyajossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja