Sebastian Vettelille huonoin MM-sijoitus vuosiin, pettymykseen päättynyt kausi tarjosi lukuisia oppitunteja – "Minun täytyy suoriutua paremmin"

Sebastian Vettel jäi MM-taistelussa tällä kaudella vasta viidennelle sijalle, mikä on saksalaismestarin huonoin sijoitus sitten vuoden 2014. Hankalasti sujunut kausi jätti Vettelille paljon opittavaa.

Vielä kahdella viime kaudella Lewis Hamiltonin suurimpana haastajana olleen Vettelin tämän kauden suoritukset olivat suuri pettymys monelle. Vettel ajoi kauden aikana vain kerran voittoon ja jäi MM-taulukossa tallitoveri Charles Leclercin taakse viidenneksi.

Vettel myöntää, että kausi on pitänyt sisällään monia oppitunteja kokeneelle saksalaiselle.

– Kausi on ollut pitkä ja se on tarjonnut varmasti paljon oppitunteja. Nyt minun täytyy vain poimia ne talteen ja suoriutua paremmin ensi vuonna, Vettel toteaa.

– Mikään ei liity ajamiseen. Olen ollut kuvioissa jo pitkään. En tarkoita, ettenkö voisi oppia autosta jotain, mutta suurimmat opetukset ovat olleet radan ulkopuolella, Vettel avaa oppejaan.

Vettelin mukaan myös Ferrarilla on parannettavaa. Legendaarinen italialaistalli töppäili kauden aikana useampaan otteeseen, mikä maksoi sille tärkeitä tallipisteitä mestaruustaistossa Mercedestä vastaan. Ensi kaudella kaikki asiat on tehtävä paremmin.

– Meidän täytyy vahvistua tiiminä ja tehdä paljon pieniä asioita paremmin. Olen varma, että otamme suuren askeleen, mutta se on vain meistä kiinni, Vettel sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat