Sebastian Vettel yhä käärmeissään dramaattisesta hylkäyksestä – "Hyvin karvasta"

F1:n nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel koki ison pettymyksen kesätaukoa edeltäneessä Unkarin GP:ssä, jossa hän ajoi sensaatiomaisesti toiseksi. Vettelin auto hyytyi radan varteen ruutulipun jälkeen. Muutama tunti myöhemmin tuomaristo ilmoitti, että saksalainen on hylätty. Päätös maistuu yhä pahalta Vettelin suussa.

Vettel kävi kiivasta voittotaistelua Alpinen Esteban Oconia vastaan koko kisan ajan. Vettel ei pystynyt ohittamaan ranskalaista, joka nappasi uransa ensimmäisen F1-voittonsa.

Kisan jälkeen kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo ilmoitti, että Vettel on hylätty, koska hänen autostaan ei pystytty ottamaan vaadittavaa yhden litran bensanäytettä.

Aston Martin yritti vielä valittaa päätöksestä, epäonnistuen tässä.

Kuukauden kesätauon jälkeen Vettel myöntää, että tapaus maistuu yhä pahalta suussa.

– Hyvin karvasta, koska ensinnäkin emme hyötyneet tuosta millään tavalla, Vettel sanoi torstaina Belgiassa.

– Toiseksi, emme tehneet tuota mitenkään tarkoituksella. Eikä meillä ollut mitään selitystä sille, miksi bensaa oli niin vähän autossa. En tiedä, että oliko bensatankissa joku vuoto vai mikä, mutta bensa vain yhtäkkiä katosi.

– Taisi olla viimeinen kierros, kun havaitsimme, että joku ei ole kunnossa. Olimme hyvin, hyvin yllättyneitä, kun selvisi, että tankissa ei ole enää bensaa.

– Karvasta, mutta säännöt ovat sääntöjä. Ne täytyy hyväksyä ja jatkaa matkaa. Tuo oli erittäin iso päivä meille, mutta vielä on paljon kisoja jäljellä. Pitää yrittää rutistaa niistä pisteitä irti, Vettel mietti.

Vettelin hylkäyksen myötä Mercedeksen Lewis Hamilton nousi toiseksi ja Ferrarin Carlos Sainz kolmanneksi. Alfa Romeon Kimi Räikkönen nappasi puolestaan yhden MM-pisteen hylkäyspäätöksen jäljiltä.

Lue myös:

    Uusimmat