Sebastian Vettel vähättelee Ferrarin tallipeliä – Charles Leclercin vastaus "tietyistä tilanteista" meni kiemurteluksi

Sebastian Vettel on yhä vakuuttunut siitä, että Ferrari teki oikein jäädyttäessään kuskiensa väkisen tilanteen Australian F1-kisassa.

Ferrarin toiminta herätti arvostelua Melbournen kisan aikana, kun se käski nuorta Charles Leclercia olemaan haastamatta kuluneemmilla renkailla liikkeellä ollutta tallikaveriaan Vetteliä kisan lopussa.

Kuskit tulivat Vettelin johdolla maaliin sijoilla neljä ja viisi. Nelinkertaisen maailmanmestarin mukaan päätös oli aivan tyypillinen pisteiden varmistamisen kannalta.

– Ei se varmaankaan tapahtunut ensimmäistä kertaa, että varikkomuuri käskee jäädyttämään kisan ja varmistamaan, että autot tuodaan maaliin, Vettel vähättelee RaceFans-sivuston mukaan.

– Sen voi mielestäni ymmärtää, ei se minun mielestäni ollut mikään vahva tallimääräys. Ymmärrän, että ihmisille nämä asiat ovat jännittäviä, ja ehkä niissä voi tuntua olevan perää, mutta sisäisesti se oli aika selvä juttu, hän jatkaa.

Charles Leclerc tyytyi mukisematta tallin päätökseen kisan aikana. Hän kiemurtelee kysyttäessä, onko hän tyytyväinen tähän rooliin tiimin kakkosprioriteettina.

– Tietyissä tilanteissa, kyllä, Leclerc sanoo.

No missä tilanteessa sitten et ole?

– Minä en ole ollut vielä sellaisessa tilanteessa, mutta kuten olen sanonut, on erittäin tärkeää tehdä tiiminä töitä. Sitä teimme Australiassa, ja olen siihen erittäin tyytyväinen, monacolainen täydentää.

– Ymmärrän sen ratkaisun, koska jos olisin sijoittunut neljänneksi ja Seb viidenneksi, tiimi olisi saanut yhtä paljon pisteitä. Olisi voinut maksaa tallille enemmän, jos he olisivat antaneet meidän taistella keskenämme.

Lue myös:

    Uusimmat