Ferrari-pomolta yllättävä vastaus tallimääräysjupakkaan: "Ehkä ensi kerralla..."

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi suoraan, että Charles Leclercillä on oikeus olla allapäin tallimääräyksestä, jonka myötä hän joutui päästämään Sebastian Vettelin Kiinan F1-kisan alkupuolella ohitseen.

Leclerc nousi lähdössä Vettelin ohi kolmanneksi Mercedesten taakse. Vettel koki olevansa tallikaveriaan nopeampi, ja Ferrari puuttui sittemmin peliin. Talli käski Leclerciä päästämään Vettelin ohi kierroksella 11.

Leclerc hämmästeli kisan jälkeen ratkaisua ja sanoi, että hänen täytyy puhua tallin insinöörien kanssa. Ferrari-pomo Binotto oli kisan jälkeen kommenteissaan myötätuntoinen.

– Jos Charles on allapäin, hänellä on oikeus olla allapäin. Ehkä ensi kerralla tämä menee hänen edukseen, Binotto sanoi GPFans-sivuston mukaan.

Perjantaina Binotto sanoi, että 50–50-tilanteissa etu päätöksissä annetaan Vettelille, jolla katsotaan olevan todennäköisempi mahdollisuus maailmanmestaruuteen. Hän totesi tuolloin, että tilanne saattaa vielä muuttua. Silti puheet siitä, että tilanne voisi mennä jo näin nopeasti ehkä toisinpäin, yllättävät.


– Ymmärrän Charlesin tunteet. Tämä on harmi hänen kannaltaan. Siinä kohtaa kisaa Mercedes oli yksinkertaisesti nopeampi. Yritimme antaa Sebastianille mahdollisuuden vastata Mercedeksen vauhtiin, Binotto kertaili tuoretta tilannetta.

– Siinä ei ollut kyse edun antamisesta yhdelle tai toiselle kuskille. Teimme tiiminä, mitä pystyimme tärkeässä kohtaa kisaa.

Vettel ei lopulta pystynyt haastamaan Mercedeksiä ja sijoittui kolmanneksi. Leclerc kärsi tallimääräyksestä ja jäi lopulta Red Bullin Max Verstappenin taakse viidenneksi.

Lue myös:

    Uusimmat