Sebastian Vettel harmitteli: Valtteri Bottaksen lyöminen meni pieleen täysin väärän taistelun takia

Ferrarin Sebastian Vettel uskoo, että hänellä olisi ollut lopussa sauma iskeä Valtteri Bottaksen kolmossijan kimppuun Itävallan F1-kisassa, ellei hän olisi tuhlannut välissä aikaa kisavoittaja Max Verstappenin pidättelyyn.

Vettel teki komean kisan jouduttuaan starttaamaan aika-ajojen teknisten murheiden takia yhdeksännestä lähtöruudusta. Pian Ferrari-kuski oli kuitenkin jo kisassa neljäntenä. Mercedeksen Lewis Hamiltonin menetettyä vauhtinsa Vettel oli jo palkintopallissa kiinni, mutta Verstappenin nousu pilasi suunnitelmat.

Verstappen pysähtyi reippaasti muita kärkikuskeja myöhemmin ja pystyi huomattavasti muita tuoreemmilla kovilla renkailla tekemään ohitukset niin Vettelistä, Mercedeksen Valtteri Bottaksesta kuin Ferrarin Charles Leclercista.

Vettel puolestaan hengitti lopussa Bottaksen niskaan, mutta kierrokset loppuivat kesken.

– Yksi lisää, Vettel naurahti C Morelle kysyttäessä, kuinka paljon kierroksia hän olisi tarvinnut Bottaksen ohittamiseen.

– Mutta kisa ei ole 72 kierrosta pitkä. Minusta se oli ihan hyvin startattuani yhdeksännestä ruudusta, mutta vähän ehjemmällä kisalla olisimme ehkä yltäneet palkintopallille, ehkä jopa kahdella pysähdyksellä, hän vakavoitui.

Kahden pysähdyksen taktiikka ei ollut Ferrarilla mielessä ennen kisaa. Siihen tiimi päätti turvautua Verstappenin päästyä ohi. Vettelille lähdettiin hakemaan nopeinta kierrosta, ja samalla hän jäi ulos palkintopallilta.

– Minusta olimme erittäin nopeita ensimmäisellä stintillä heti, kun olin vapaassa ilmassa ja pääsin rytmiin kiinni. Taisimme olla nopeimpia viidestä kärkiautosta. Sitten pysähdyimme aika aikaisin saadaksemme painetta aikaiseksi, mutta pysähdys oli heikko, Vettel kertasi.

– Max pystyi antamaan enemmän painetta ja hänen oli aika helppo seurata muita. Siinä kohtaa muutimme taktiikkaa, mutta olisi pitänyt tehdä se kaksi kierrosta aikaisemmin. Ei ollut mitään järkeä taistella Maxia vastaan niin kovaa, koska loppujen lopuksi menetimme vain aikaa.

– Olisimme voineet luovuttaa vähän aiemmin ja saada siten sen kierroksen tai kaksi lisää Valtteria vastaan, Vettel hymyili.

Lue myös:

    Uusimmat