"Emme aja lastentarhan pytystä" – Sebastian Vettel lähetti tiukat terveisensä ja lainasi Kimi Räikköstä

Formula ykkösten Itävallan GP:n puhutuin episodi nähtiin loppukierroksilla. Kisan voittanut Red Bullin Max Verstappen pakotti Ferrarin Charles Leclercin häikäilemättömästi radan reunaan sillä seurauksella, että kaksikko osui toisiinsa ja Leclerc ajautui radalta ulos. Leclercin Ferrari-tallikaveri Sebastian Vettel lähetti tuomariston tutkintaan edenneestä tapauksesta tiukat terveisensä koko lajiyhteisölle.

Vettel itse oli tapahtumien keskiössä kesäkuun alkupuolella Kanadan GP:ssä. Saksalainen ajautui kärkipaikalla ajaessaan ulos radalta ja palasi takaisin niin, että hänen tulkittiin estäneen Mercedeksen Lewis Hamiltonia. Vettelille lätkäistiin viiden sekunnin aikarangaistus, jonka myötä voitto meni Hamiltonille.

Vettel kommentoi tuolloin F1-sarjan rangaistuspolitiikkaa tulikivenkatkuisesti, ja nyt hän otti yleisellä tasolla kantaa myös Verstappenin kohuttuun ohitukseen Leclercistä. Vettel sanoi alkuun, ettei hän ollut nähnyt tilannetta.

– Jos se ei ollut reilu, se ei ollut reilu, hän tokaisi GPFans-sivuston mukaan.

– Mutta en fanita sitä, että nämä ratkaisut siirretään ihmisille, jotka istuvat jossain tuoleissaan. Minusta me olemme parhaita tuomitsemaan autossa. Se on kilvanajoa, tiedättehän, emme ole ajamassa lastentarhan pytystä, Vettel jatkoi.

Vettel mukaili myös hyvän ystävänsä ja entisen tallikaverinsa Kimi Räikkösen tutuksi tekemää kommenttia.

– Ajattelen, että olemme kaikki aikuisia. Jotkut vanhempia, jotkut nuorempia. Heidän pitäisi kuitenkin jättää meidät rauhaan.

Verstappen selvisi Itävallassa lopulta rangaistuksetta ja piti voittonsa, Leclerc jäi toiseksi. Vettel nousi yhdeksännestä lähtöruudusta neljänneksi.


Juttua päivitetty klo 20.56 tuomariston Verstappen-päätöksen tultua julki.

Lue myös:

    Uusimmat