Sebastian Ahon tähdittämä Carolina vahvistui entisestään – 800 tehopisteen konkari hyökkäykseen

Sebastian Ahon ja kolmen muun suomalaispelaajan edustama Carolina Hurricanes kaappasi 36-vuotiaan keskushyökkääjän Paul Stastnyn vapaiden pelaajien markkinoilta. Stastny allekirjoitti vuoden mittaisen ja 1,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Stastny ei iästään huolimatta ole hyytynyt kaukalossa, ja pelasi muun muassa viime kaudella tehokkaimman sesonkinsa sitten 2015-2016. Stastny keräsi viime kaudella Winnipeg Jetsissä 21 maalia ja 24 syöttöpistettä. Hänet tunnetaan vankasta kahden suunnan pelistään ja kovasta työstään.

Hurricanes on vahvistanut kokoonpanoaan kesän aikana useamman pelipaikan saralla. Hankintoihin kuuluvat muun muassa toinen kokenut jenkkisentteri Ryan Dzingel, tshekkilaituri Ondrej Kase ja yhdysvaltalainen Max Pacioretty. Puolustukseen lisättiin esimerkiksi tähtipakki Brent Burns ja tolppien väliin nuori kanadalainen Zach Sawchenko. Valmiiksi monipuolinen Carolina Hurricanes on nyt epäilemättä entistä syvempi joukkue.

Carolina voitti divisioonansa viime kaudella, mutta nöyrtyi New York Rangersille pudotuspelien toisella kierrolla seitsemässä ottelussa. Joukkue ei ole päässyt toiselta kierrokselta jatkoon sitten vuoden 2019 konferenssifinaalien. Carolina Hurricanesin seurajohto yrittää nyt löytää puuttuvat palaset joka vuosi mestaruusspekulaatioissa esiin nousevaan joukkueeseensa.

– Paul on äärimmäisen luotettava veteraani, joka on ollut tehokas kahteen suuntaan koko uransa ajan. Hän lisää kokemusta ja johtajuutta hyökkäysosastoomme entisestään ja toivotamme hänet innoissamme tervetulleeksi Carolinaan, kehuu Hurricanesin toimitusjohtaja Don Waddel NHL:n sivuilla julkaistussa haastattelussa.

Innostus on molemminpuolista.

– Liityn innoissani joukkueeseen, enkä malta odottaa, että pääsen vauhtiin. Olen aina kunnioittanut, etenkin viime kausina, tämän joukkueen pelitapaa, Stastny kommentoi sopimustaan NHL:n sivuilla.

Stastnyllä on kasassa tasan 800 pistettä 1072 NHL-runkosarjaottelussa.

Carolinassa kiekkoilee Sebastian Ahon lisäksi suomalaisista Teuvo Teräväinen, Antti Raanta ja Jesperi Kotkaniemi.

NHL-kausi starttaa marraskuun 11. päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat