Sebastian Ahon kivikova pisteputki venyy – Antti Suomela mykisti NHL-uransa avausmaalilla

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho kasvatti pisteputkensa NHL-kauden alusta alkaen 10 otteluun, kun San Jose Sharks taipui voittomaalikilpailun jälkeen 4–3.

Ylälaidan videolla kuvaa edeltävästä NHL-yöstä.

Yhden syöttöpisteen San Jose Sharksia vastaan saalistanut Aho on ensimmäinen pelaaja, joka on Carolina Hurricanesin aikana aloittanut kautensa kymmenen ottelun pisteputkella. Kun otetaan huomioon koko seurahistoria (vuoteen 1997 saakka seura tunnettiin Hartford Whalersina), Ahon edellä on yhden pisteottelun turvin vain Ron Francis. Hän iski kaudella 1984–1985 vähintään yhden tehopisteen 11 perättäiseen otteluun kauden alusta lähtien.

Tällä kaudella tehot 5+10 iskeneen Ahon syöttöpiste San Josea vastaan kirjattiin Teuvo Teräväisen kolmannessa erässä iskemään 3–3-tasoitusmaalin. Aho jakoi hyökkäysalueen vasemmalta kaistaleelta kiekon keskustaan Teräväiselle, joka liukui hetken ja räväytti sitten pelivälineen rannekudilla yläpesään.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Teräväinen vietti kahden tehopisteen (1+1) iltaa, kun hän nappasi lisäksi syöttöpisteen Carolinan 1–2-kavennusosumaan. Teräväinen oli tilanteessa hyökkäysalueen oikealla laidalla pysäyttämässä kiekkoa, ja perään Micheal Ferland tarjoili kumilaatan Dougie Hamiltonille viimeisteltäväksi.

Koko ottelun ensimmäisen ja NHL-uransa avausmaalin viimeisteli sen sijaan San Jose Sharksin suomalainen tulokashyökkääjä Antti Suomela. 10. NHL-ottelunsa pelannut Suomela spurttasi hyökkäyssinisen kupeessa olleeseen kiekkoon vauhdilla ja painoi päättäväisesti maalille. Suomalainen kiersi Carolina-maalivahti Petr Mrazekin, joskin otti hiukan tämän patjasta osumaa. Suomela syöksyi jäihin, mutta sai taidokkaasti leivottua kiekon sisään.

Ottelun ratkaisi ainoana miehenä voittolaukauskilpailussa maalannut Carolinan Brock McGinn. Aho ja San Josen Joonas Donskoi epäonnistuivat omissa yrityksissään.

Juttua täsmennetty klo 9.21: Aholla on pisin pisteputki kauden alusta Hurricanesin ajalta, mutta seurahistorian kärkenä on 11 ottelulla Hartford Whalersin ajalta Ron Francis.

Lue myös:

    Uusimmat