"Se on törkeää" – Tapahtumateollisuus lataa täyslaidallisen ministeri Kurviselle vapaaehtoisesta koronapassista

"Se on törkeää"– Tapahtuma-alan järjestö lataa täyslaidallisen Kurviselle vapaaehtoisesta koronapassista 2:52
Katso video: Tapahtumateollisuus kokee hallituksen kaatavan vastuun koronapassin toteuttamisesta tapahtumayrittäjille – "Ei siitä mitään kaunista voi sanoa"

Tapahtuma-ala tyrmää tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk.) ehdotuksen vapaaehtoisesta koronapassista.

Kurvinen kertoi MTV:lle, että jos eri alat ottaisivat passit käyttöön vapaaehtoisesti, hallitus voisi purkaa koronarajoituksia nykyistä nopeammin. Suomen virallisen koronapassin valmisteluun ja käyttöönottoon menee vielä useita viikkoja.

Tapahtumateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Timonen ei ota Kurvisen ehdotusta suopeasti vastaan.

– Se on yksinkertaisesti törkeää. Kurvinen sysää sen, mikä jäi hallitukselta tekemättä alan niskoille. Ei siitä mitään kaunista voi sanoa, Timonen sanoo.

Tilanne turhauttaa Timosta erityisesti siksi, että Elinkeinoelämän Keskusliitto ja Tapahtumateollisuus tekivät hallitukselle jo huhtikuussa esityksen koronapassin valmistelusta.

Esityksessä kuvailtiin, miksi passi tulisi varalta valmistella valmiiksi. Siitä huolimatta vasta elokuussa hallitus ilmoitti, että passia aletaan valmistelemaan.

– Heillä on ollut puoli vuotta aikaa hoitaa se homma! Nyt, kun se ei hoidu, he sanovat, että ala voisi hoitaa itse.

Timonen on varma siitä, että ala kyllä pystyy hoitamaan passin toteutuksen itse jo siksi, että esimerkiksi yritystapahtumissa asiakkaat vaativat sitä.

– Mutta ei se poista sitä faktaa, että muissa maissa se on ollut valtion hommia. Suomalaiset tapahtumayrittäjät ovat eriarvoisessa asemassa ja he ovat puolitoista vuotta ottaneet turpiin. Nyt niskaan kaadetaan taas vastuuta, koska hallitus ei ole hoitanut hommiaan.

Timosen mielestä olisi reilua, että hallitus vähintään myöntäisi tehneensä virheen ja olleensa asiassa väärässä.

Lue myös:

    Uusimmat