Tapahtuma-alalta karuja tietoja rajoitusten vaikutuksista: Tappiot lasketaan kymmenissä miljoonissa – "Parissa tunnissa 18 peruutusta"

Tapahtuma-ala: Uusien kokoontumisrajoitusten aiheuttamat tappiot lasketaan kymmenissä miljoonissa euroissa 2:11
Katso yllä oleva video:

Tapahtuma-alan mukaan eilen uutisoitujen pääkaupunkiseudun uusien kokoontumisrajoitusten vaikutukset lasketaan kymmenissä miljoonissa euroissa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoi, että yleisötilaisuuksia rajoitetaan ensi perjantaista lähtien niin, että sisätiloissa saa olla enintään 25 henkilöä ja ulkotikoissa 50.

Lisäksi osallistujien tulee pystyä pitämään toisiinsa kahden metrin turvaväliä.

Yleisöä voidaan sallia myös enemmän, mikäli ihmiset on mahdollista jakaa erillisiin lohkoihin, jotka eivät ole kontaktissa keskenään.

Uudet rajoitukset tekevät joidenkin tapahtumien järjestämisen käytännössä mahdottomaksi. Esimerkiksi Helsingin juhlaviikot kertoi eilen peruvansa kaikki konsertit yhtä lukuun ottamatta, joka pidetään juuri ennen rajoitusten voimaan tuloa.

"Nyt tarvitaan isot tukipaketit alalle"

MTV:n Uutisaamussa vierailleen Tapahtumateollisuus ry:n varapuheenjohtaja Kalle Marttisen mukaan lohkojärjestely ei toimi missään tapahtumassa,

– Tällainen laaja-alainen yksinkertainen toimi ei toimi, vaan se pitäisi katsoa tapahtumakohtaisesti, mikä on paras tapa hoitaa terveysturvallisuus.

Marttinen arvioi, että kymmeniä tapahtumia on jo peruttu, ja rajoitusten taloudelliset tappiot lasketaan kymmenissä miljoonissa euroissa.

– Yksi toimija kertoi, että parissa tunnissa tuli 18 peruutusta ja 1,2 miljoonaa euroa lähti myynnistä. Toinen toimija kertoi, että 1 600 henkilötyöpäivää jäi nyt tekemättä uusien rajoitusten takia. Nyt tarvitaan isot tukipaketit alalle!

– Jos tänään vaihdettaisiin päätöstä, niin tapahtumista saataisiin osa takaisin, mutta kyllä iso osa tapahtumista valitettavasti on menetetty.

Pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 12. syyskuuta saakka.

Lue myös:

    Uusimmat