"Se oli epätodellinen tunne" – Juuso Pärssisen NHL-debyytistä muodostui ikimuistoinen – joukkuetoverit vaikuttuivat uskomattomasta maalista

Juuso Pärssinen aloitti NHL-taipaleensa Suomen aikaa sunnuntaiaamuna makealla tavalla: näyttävän kuljetuksen päätteeksi vastustajan taklausyrityksen väistö ja kiekko yläkulmaan. Pärssisen NHL-debyytti oli täysosuma, kun Nashville Predators voitti New York Rangersin 2–1.

Pärssinen on Nashvillen seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2019. Seura ilmoitti lauantaina nostavansa TPS:stä tutun 191-senttisen hyökkääjän NHL-rosterin matkaan.

NHL-uran avausmaali syntyi avauserässä röyhkeän kuljetuksen päätteeksi. Rangers-puolustaja Jacob Trouba yritti vielä viime hetkellä taklata maalin edustalle nousseen Pärssisen, mutta tämä väisti pahimman osuman ja nosti kiekon takayläkulmaan.

Katso Pärssisen maali alapuolella olevasta tviitistä.

– Se oli epätodellinen tunne. En odottanut tekeväni maalia ensimmäisellä laukauksella, mutta se kelpaa mainiosti. Tärkein asia oli kuitenkin voitto, 17 minuuttia ja 49 sekunnin jääajan kirjauttanut Pärssinen sanoi ottelun jälkeen NHL.comin mukaan.

– Kaverit pelasivat hyvin omalla alueellamme, jonka jälkeen minulla oli hyvä vauhti päällä, joten yritin vain päästä heidän puolustajansa ohi. Minulla oli enemmän nopeutta kuin hänellä, jonka myötä yritin vain laittaa kiekon verkkoon. Tällä kertaa se onnistui, Pärssinen kertasi tilannetta. 

Nashvillen päävalmentaja John Hynes tiesi mitä odottaa Pärssiseltä, joka oli istutettu joukkueen ykkösketjuun Mikael Granlundin ja Filip Forsbergin kanssa.

– Mielestäni se (Pärssisen NHL-debyytti) oli sellainen kuin odotimmekin. Hän ollut erittäin tasainen pelaaja, ja hän pelasi tänään omaa peliään. Näimme kaikki, että hänellä on paljon vauhtia pelissään. Hän on kookas ja vartalossa on voimaa tällä tasolla pelaamiseen. Oli hienoa, että hän osui aikaisessa vaiheessa, mutta maalin lisäksi hän oli kokonaisuutena tänään hyvä monissa pienissä asioissa, Hynes sanoi ja kehui esimerkiksi Pärssisen tärkeää aloitusvoittoa pitkän kiekon jälkeen.

Predatorsin kokenut amerikkalaispuolustaja Ryan McDonagh pisti niin ikään merkille Pärssisen suoritteen.

– Olen aina innoissani, kun näet kenen tahansa pelaavan ensimmäistä peliään. Samalla muistaa oman ensimmäisen pelin, hermostuneisuuden ja jännityksen. Se on jokaiselle erilainen kokemus, mutta tuolla tavalla aloittaminen on aika vaikuttavaa. Hän vaikutti melko keskittyneeltä koko aamun, eikä liian hermostuneelta. Se näkyi hänen maalistaan, siitä päättäväisyydestä, jolla hän ajoi maalille, McDonagh onnitteli.

Predators kohtaa seuraavaksi keskiviikkoaamuna kotikentällään Minnesota Wildin.

Lue myös:

    Uusimmat