Dallasin suomalaispakki otti valmentajan sanoista vaarin – tätä röyhkeää esityötä kelpaa ihailla

Dallas Starsin suomalaispuolustaja Julius Honka tarjosi esimerkin häikäisevästä syöttötyöskentelystä NHL-ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Nashville voitti ottelun kuitenkin jatkoajalla maalein 5–4.

Pääkuvan videolla NHL:n suomalaisuutisia lauantain Tulosruudusta.

Honka ajoi toisessa erässä oikealta kaistalta röyhkeästi maalille ja tarjosi puikkelehtimisensa päätteeksi kiekon vasemmalle kulmalle Tyler Seguinille, joka sai naulata 2–1-johtomaalin tyhjänä ammottavaan rysään ohi Predators-maalivahti Juuse Saroksen (video alla).

Hongan voi sanoa ottaneen suorituksellaan Dallasin päävalmentajan Jim Montgomeryn sanoista vaarin. Montgomery oli nimittäin ennen ottelua NHL-toimittaja Mark Stepneskin mukaan sanonut, että Hongan on astuttava esiin, kun hänelle on John Klingbergin käsileikkauksen myötä tarjolla suurempaa vastuuta. Ruotsalaispuolustaja on sivussa arviolta ainakin neljä viikkoa.

Honka oli kellottanut edellisissä viidessä ottelussaan noin 12–17 minuutin peliaikoja. Nyt hän sai vastuuta kauden ennätyslukemansa, 17.49 minuuttia.

– Kuten sanoin hänelle (Hongalle), "tässä on mahdollisuutesi näyttää kaikille, ettet ole vain tavallinen NHL-pelaaja, vaan pelaaja, joka huomataan NHL:ssä". Hänen täytyy syleillä tätä mahdollisuutta. Hänen täytyy huolehtia itsestään jäällä, koska hän tulee saamaan lisää minuutteja. Hänen täytyy mennä ja näyttää kaikille, mitä hän ajattelee olevansa. Me uskomme häneen, ja hänen täytyy mennä näyttämään se kaikille, Montgomery paalutti.

Ottelussa juhli kuitenkin viime minuutilla tasoihin noussut vierailija Nashville. Roman Josi vei pelin jatkoajalle maalattuaan ylivoimalla ilman maalivahtia ajassa 59.17, ja jatkoilla ratkaisun iski Mattias Ekholm.

Starsin suomalaispuolustajat, peräti 29.26 minuuttia luutinut Miro Heiskanen ja 26.42 minuuttia pelannut Esa Lindell eivät kirjauttaneet pisteitä, kuten ei myöskään Nashvillen hyökkääjä Miikka Salomäki. Juuse Saros torjui Predators-maalilla 20 laukausta.

Juttua päivitetty kello 0.02 ottelun päättymisen jälkeen.