SE-murskajaisia viettänyt Nooralotta Neziri myöntää hurjan tavoitteen EM-kisoihin

6:13
Videolla Tulosruudun juttu Nooralotta Neziristä.

Nooralotta Neziri on ollut kuluvan yleisurheilun hallikauden kuumin suomalaisnimi. Aituri on parantanut kahdesti Reetta Hurskeen nimissä ollutta 60 metrin aitojen Suomen ennätystä lukemiin 7.91. Samalla omasta ennätyksestä on lohjennut kuusi sekunnin sadasosaa.

Neziri kertoo keskittyneensä harjoituksissa paljon juoksunsa tekniikkaan. Nyt aituri kertoo tekniikkansa olevan paljon aiempaa parempi. Tulokset puhuvat puolestaan.

– On ollut semmoinen ongelma, että juoksu ei tule loppuun asti, vaan tekniikka murenee. Nyt olemme keskittyneet siihen, että etujalka tulee suorana alas ja voima tulee pakarasta, jolloin pystyn jatkamaan aitavälijuoksua paljon tehokkaammin kuin aikaisemmin, Neziri sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Vaikka ennätysparannus on ollut merkittävä, täydellistä onnistumista hallikauden kilpailuissa ei kuitenkaan ole vielä nähty. Sitä Neziri toivoo maaliskuun alun EM-hallikilpailuihin, jotka käydään Puolan Torunissa.

– Kaikki juoksut ovat olleet tosi erilaisia. Joissain on ollut super alku, toisissa super loppu. Nyt toivon, että EM-kisoissa tulisi sellainen juoksu, että kaikki hyvät osaset tulisivat yhteen juoksuun.

60 metrin aitojen alkuerät juostaan 6. maaliskuuta ja välierät sekä finaali 7. maaliskuuta. Neziri sanoo lähtevänsä kilpailemaan puhtaalta pöydältä ilman erityisiä odotuksia. Neziri on napannut hallikauden kisoissa kovia päänahkoja, kun taakse ovat jääneet muun muassa Hollannin Nadine Visser ja Valko-Venäjän Alina Talay.

Kovat tulokset ovat kuitenkin nostaneet myös tavoitteet huippuunsa.

– Myönnän, että tavoite on ottaa mitali.

Ennätys uusiksi

Neziri hallitsi pitkään mielin määrin Suomen pika-aitamittelöitä, mutta haastajat ovat nousseet rinnalle ja ohi. Toissa kesänä sekä Annimari Korte (12.72) että Reetta Hurske (12.78) juoksivat Nezirin 100 metrin aitojen Suomen ennätyksen alle. Nezirin ennätysajasta 12.81 on kulunut ensi kesänä jo viisi vuotta.

Vaikka tulokset ovat junnanneet paikoillaan ja ottaneet jopa takapakkia, on Neziri jaksanut uskoa parempaan.

– En koe, että motivaatiota olisi puuttunut, olisin muuten varmaan lopettanu tämän touhun, Neziri sanoo.

– On ollut vahva usko omiin kykyihini ja olen tiedostanut ne tapahtumat taustalla, mitkä ovat estäneet saavuttamasta tavoitteita.

Vahva hallikausi antaa uskoa myös tulevaan kesään, jolle Neziri paaluttaa selvän tavoitteen. 

– Ennätys saisi parantua ihan selkeästi uusille lukemille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja