Kilpailun koventuminen ei ollut helppo asia Nooralotta Nezirille – "Oli pitkään sellainen mentaliteetti, että en voi hävitä suomalaiselle"

6:13
Videolla Tulosruudun juttu Nooralotta Neziristä.

Aitajuoksija Nooralotta Neziri avautui MTV Urheilulle, kuinka suhtautui kilpailemisen tason kiristymiseen viime vuosina.

Neziri oli vuosien ajan suomalaisien pika-aitojen ykkösnimi. Viime vuosina kärkitaistoon on saatu useita muita nimiä kuten Annimari Korte, Reetta Hurske ja Lotta Harala. Suomalaisaiturille kilpailun ilmaantuminen ei ollut aluksi helppo asia.

– Se on totta, että se ei ollut aluksi helppoa. Minulla oli pitkään sellainen mentaliteetti, että en voi hävitä suomalaiselle. Se olisi katastrofaalista. Sitten kun tuli ensimmäinen tappio, niin tajusi, että maailma ei loppunut siihen, Neziri sanoo.

Pika-aitojen kotimaisen kilpailun kehitys on ollut hurjaa. Viime kaudella Euroopan tilaston 20 parhaan joukossa oli peräti neljä suomalaista. Tämä oli enemmän kuin millään muulla maalla. Kärkinelikon, eli Nezirin, Kortteen, Hurskeen ja Haralan lisäksi sijalta 22. löytyi seitsenottelija Maria Huntington.

Neziri paransi tasaiseen tahtiin vuodesta 2012 vuoteen 2016 Suomen ennätystä. Seuraavan kerran ennätys rikottiin 2019, jolloin tekijänä oli Korte. Nezirin mielestä kovempi kilpailu on parantanut kaikkien tasoa.

– Nyt on ymmärtänyt, että kaikki juoksemme kansainvälisiä tuloksia ja kaikki olemme kirittäneet toisiamme kovempiin tuloksiin. Väitän, että aitajuoksu on nyt kovalla tasolla siksi, että meillä on tässä lajissa kovia kilpailijoita, Neziri jatkaa.

Neziri on löytänyt sisäradalla kevään aikana erinomaisen vireen ja hän on useamman kerran parannellut 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä. Aika 7,91 oikeuttaa Euroopan tilaston kolmanteen tilaan. Maailmantilastossa sillä ollaan jaetulla sijalla kahdeksan. 

Suomalaisaiturin seuraava koitos on edessä maaliskuun alussa, kun vuorossa on Puolan Torunissa kisattavat EM-hallikilpailut. Kisat käydään 5. -7. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja