SDP:n ryhmäjohtaja Lindtman: Keskustan kannattaisi käydä sisäinen keskustelu toimintakyvystään hallituksessa

17:35
Katso myös: Luonnonsuojelulaki nosti hallituksen erimielisyydet jälleen esiin – aiheuttaako keskustan irtiotto hallituskriisin?

Keskustan toiminta herättää erityistä huolta, arvioi pääministeripuolue SDP:n eduskuntaryhmää johtava Antti Lindtman.

– Keskustan kannattaisi nyt käydä sisäinen keskustelu siitä, mikä heidän toimintakykynsä hallituspuolueena on. Itse uskon, että tässä ajassa suomalaiset arvostavat vakaata ja ennakoitavaa asioiden hoitoa, Antti Lindtman sanoi toimittajille eduskunnassa.

Keskusta äänesti tänään ympäristövaliokunnassa yhdessä oppositiopuolueiden kanssa muuttaakseen hallituksen esitystä luonnonsuojelulaista. Lindtman ei halunnut ennakoida, mikä vaikutus tilanteella on hallitusyhteistyöhön, mutta hänen mukaansa on vaikea kuvitella, ettei sillä olisi mitään vaikutusta hallituksen työpöydällä oleviin asioihin.

– Tilanne on nyt se, että hallituksessa on nyt yksi puolue, jonka toimintakyky hallituspuolueena herättää jatkuvasti kysymysmerkkejä, ja neljä puoluetta, jotka ovat sitoutuneet toimimaan, kuten hallituspuolueen kuuluu.

Lindtman huomautti, että kyseessä on hallituksen yksimielisesti hyväksymä ja eduskunnalle esittämä laki, jonka kaikki keskustan ministerit olivat hallituksessa hyväksyneet.

Ympäristövaliokunnan mietinnön jälkeen luonnonsuojelulain uudistus on etenemässä eduskunnan täysistuntoon lopullista päätöstä varten.

– Tulevassa äänestyksessä istuntosalissa keskustan ministerit joutuvat ratkaisemaan sen, että äänestävätkö he oman esityksenä puolesta vai opposition linjan puolesta.

STT tavoitteli pääministeri Sanna Marinilta (sd.) puolenpäivän aikoihin kommenttia keskustan toiminnasta sekä hallitusyhteistyön tilanteesta. Marinin esikunnasta kerrottiin, ettei pääministeriä saada nyt kiinni kommentteja ajatellen, koska hän on vienninedistämismatkalla Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja