Mainos

SDP:n kenttä kaipaa tietoa menetetyistä äänistä

SDP:n kenttäväki kaipasi Turussa tänään jatkuneessa puoluekokouksessa eduskuntavaaleissa kärsityn yli 170 000 äänen menetyksen syiden analysointia.

Puoluekokouksen poliittisessa keskustelussa ruodittiin myös presidenttiehdokkaan valitsemistapaa. Puolueen johtoa mm. arvosteltiin sekoilusta esivaalin järjestämisessä. Useissa puheenvuoroissa toivottiin SDP:n katsovan peiliin ja ryhtyvän itsetutkiskeluun vaalituloksen takia. Kenenkään päätä ei kuitenkaan vaadittu vadille.

Puheenvuoroissa vaadittiin sosiaalidemokraattien linjan siirtämistä pari piirua vasemmalle. Varapuheenjohtaja Liisa Jaakonsaari kävi opastamassa, että nyt ei ole tarvetta siihen, mitä tehtiin 1960-luvulla, koska ei ole pelkoa kommunisteista. Puheenjohtaja Lipponen arvioi, että vasemmalla mentäessä tulee pian Suvi-Anne Siimes toiseen suuntaan vastaan.

Sekoilua ja hätäilyä presidenttikysymyksessä

Muutamissa puheenvuoroissa nostettiin esille SDP:n presidenttiehdokkaan valinta. Pekka Ruotsalainen Kymistä katsoi, että oli väärin tivata tasavallan presidenttiä Martti Ahtisaarta osallistumaan puolueen esivaaliin. Hänen mielestään SDP:n johto hermostui turhaan mielipidemittausten luvuista.

Matti Pesonen Pohjois-Karjalasta piti puolueen toimintaa presidenttikysymyksessä sekoiluna ja hätäilynä. Hän kysyi, onko millään muulla puolueella varaa jättää istuva presidentti syrjään. Osaa puoluekokousedustajia presidenttiasian ruotiminen kiusasi.

Puheenjohtaja Lipponen toisti puoluekokoukselle Ahtisaaren terveiset, että tämä ei ole käytettävissä toiselle kaudelle. Ilmoituksen aikataulu oli Lipposen mukaan Ahtisaaren oma, eikä SDP:n esivaaliaikataulua voitu sen perusteella muuttaa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.