Mainos

SDP:n kansanedustajat suosittelevat Alholle eroa

Paineet ministeri Arja Alhoa (sd.) vastaan kasvavat sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän piirissä. Alhon ero nostettiin avoimesti esille viikonlopun aikana jo useammalla suulla.

Hämeenlinnalainen kansanedustaja Johannes Koskinen totesi tänään Hämeen Sanomissa, että Alho ei ministerinä selvästikään nauti enää kansalaisten luottamusta. Koskinen toivoi, että Alho vetää itse johtopäätökset, ennen kuin hänen luottamuksensa mitataan eduskunnassa.

Myös SDP:n pietarsaarelainen kansanedustaja Mats Nyby ehdottaa Alholle eroamista. Nybyn mielestä Alho on toiminut kömpelösti sekä moraalisesti väärin. Nyby sanoo Vaasassa ilmestyvän Pohjalaisen haastattelussa, että pääministerikin on mennyt kohtuuden rajan yli puolustaessaan Alhon menettelyä.

Samassa lehdessä haastateltu vaasalainen kansanedustaja Marjatta Vehkaoja ei sano suoraan, että Alhon pitäisi jättää paikkansa, mutta hänkin odottaa, että ministerin vetäisi omat johtopäätöksensä. -Ero voisi tuoda tyylipisteitä, Vehkaoja muotoili viestinsä.

Tamperelaisedustaja Jukka Gustafsson valitti eilen Ilta-Sanomissa, että Alhosta on tullut poliittinen rasite. Gustafssonin mielestä puolueelle olisi eduksi, jos Alho päätyisi itse eroon.

"Lipposelle oppia Englannista tai Ranskasta"

Koskinen lähettää kirjoituksessaan myös terveisiä pääministeri Lipposelle.
-Pääministeri Paavo Lipposen pitäisi jutella vaikkapa Tony Blairin tai Lionel Jospinin kanssa oikeuden ja moraalin kysymyksistä, jos kotomaan demarien sana ei kuulu. Koskinen huomauttaa, että veljespuolueiden myötätuuli sekä Englannissa että Ranskassa pohjautuu vahvasti "heidän politiikkansa korkeampaan moraaliin korruptoituneesta konservatiivivallasta päästyä".
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.