Mainos

SDP:n kansanedustaja puhuu vahvasti rokotteiden puolesta

Kansanedustaja ja lääkäri Hanna Tainio (sd.) ei allekirjoita julkisuudessa esitettyjä väitteitä joidenkin rokotteiden vaarallisuudesta.

Tainion mukaan moni ihminen jättää itsensä tai lapsensa rokottamatta edesvastuuttomien huhujen vuoksi.

Kansanedustaja toteaa, että suomalainen rokotusosaaminen on maailman huippua.

Tainio muun muassa kysyy blogissaan niiltä, jotka eivät ole ottaneet rokotteita, haluaisiko joku isorokon tai polion takaisin.

– Suomalainen maksuton rokoteohjelma on meille vähintäänkin lottovoitto. Sivuvaikutuksia ei pidä koskaan vähätellä, mutta ikävistä sattumista – kuten narkolepsiatapauksista – huolimatta on syytä muistaa, että rokotuksilla säästetään lukuisia ihmishenkiä.

Viime vuonna kansalliseen rokoteohjelmaan otettiin nuorten tyttöjen HPV-rokote, joka suojaa kohdunkaulansyövältä.

– Julkisuudessa levitettiin edesvastuuttomia huhuja rokotteen vaarallisuudesta ja sen vuoksi moni jätti tärkeän rokotuksen ottamatta, tai vanhemmat päättivät niin tyttärensä puolesta. Tällainen toiminta on täysin vastuutonta. HPV-rokote estää kuolemia, Tainio huomauttaa.

– Iltapäivälehtien lööppien lietsoma kuolemanpelko ei ole perusteltua, mutta influenssaan pitää suhtautua vakavasti. Viisainta on noudattaa asiantuntijoiden neuvoja rokotusten suhteen.  Paniikkiin ei ole aihetta, Tainio sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.