Mainos

SDP:n Kalliomäki väläytti veronkorjausta eläkeläisille

Kalliomäki myöntää, että osa eläkeläisistä maksaa nyt enemmän veroja kuin vastaavia tuloja saavat palkansaajat.

SDP:ssä on halua ottaa eläkeläisten verotus seuraavien hallitusneuvottelujen asialistalle. Opetusministeri Antti Kalliomäki lupaili asiaa demarieläkeläisten tilaisuudessa Helsingissä - tosin varovaisin sanankääntein.

Kalliomäki myöntää, että osa eläkeläisistä maksaa nyt hiukan enemmän veroja kuin vastaavia tuloja saavat palkansaajat.

- Tuloverotuksen eri lajit on käytävä läpi ja puututtava oikeudenmukaisuutta loukkaaviin epäkohtiin, Kalliomäki jatkoaa. Asia kuuluu hänen mukaansa seuraavien hallitusneuvottelujen listalle.

Kalliomäki muistuttaa myös, että jo kolme hallitusta peräkkäin on työllisyyden nimissä päätynyt painottamaan veronkevennykset työn verotukseen.

- Tämä on tehty tietoisena siitä, että se ei täytä kaikkia verotukseen liittyviä oikeudenmukaisuuden vaatimuksia, hän lisää.

Oppositio on hiillostanut hallitusta ahkerasti eläkeläisten toimeentuloon liittyvillä kysymyksillä. Asiasta myös tehtiin heti syksyn alussa eduskunnassa välikysymys.

Kalliomäen avaus oli ensimmäinen SDP:n taholta tullut esitys siitä, mistä asioista tulevissa hallitusneuvotteluissa pitäisi sopia. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ehdotti äskettäin neuvottelujen listalle elintarvikkeiden arvonlisäveron alentamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.