Hietaniemen uimarannan joukkorähinä vaikuttaisi olleen nuorten päähänpisto, sanoo poliisi – tulitteita poliiseja päin heittänyt nuori "katuu kovasti"

3:39
Tältä rannalla näytti välikohtauksen jälkeisenä aamuna. Katso MTV Uutiset Liven lähetys paikan päältä.

Poliisi kertoo edistyneensä Hietaniemen uimarannan toissaöisen joukkorähinän tutkinnassa. Poliisin mukaan kähinä näyttäisi olleen päihtyneiden nuorten päähänpisto ja vailla suurempaa suunnitelmallisuutta.

Uimarannalla oli toissayönä välikohtaus, joka sai alkunsa joukkotappelusta. Tilannetta rauhoittelemaan menneet poliisit joutuivat tilanteeseen, jossa nuorisojoukko oli alkanut heitellä kiviä ja ampua ilotulitusraketteja heitä ja virka-autoja kohti.  

Paikalle tuli välikohtauksen takia suuri määrä poliisipartioita. Poliisi otti kiinni useampia ihmisiä.

Kolmea epäillään rikoksesta. He ovat kaikki alaikäisiä. Kiinniotetut on vapautettu viikonlopun aikana.

Nyt osallisia on kuulusteltu, ja poliisin mukaan näyttäisi siltä, ettei välikohtauksen taustalla ole suunnitelmallisuutta. Suunnitelmallisuuden mahdollisuutta on pohdittu, sillä paikalla huudeltiin tilanteessa muun muassa Black Lives Matter -henkisiä huutoja, poliisi kertoo.

– Valtaosa tapahtumapaikalla olleista nuorista ei osallistunut poliisivastaiseen toimintaan, vaan seurasi tapahtumia sivusta, kuten sosiaalisessa mediassakin liikkuneista tallenteista näkyy, rikoskomisario Kirsi Kanth kommentoi poliisin tiedotteessa.

Kaksi poliisia loukkaantui lievästi

Poliisin mukaan välikohtauksessa loukkaantui lievästi kaksi poliisia "räjähteiden johdosta". Kyse on mitä ilmeisimmin tilanteessa ammutuista ilotulitteista.

Poliisi kertoo kuulustelleensa yhtä ilotulitteita heittänyttä nuorta miestä. Poliisin mukaan mies katuu tekoaan kovasti.

– Vaikuttaa siltä, että päihteillä on ollut osuutta asiaan ja toisten antamasta huonosta esimerkistä on tullut tunne, että on kiva vastustaa poliisia, Kanth kommentoi tiedotteessa.

Poliisi tutkii välikohtaukseen liittyen useita rikoksia. Rikosnimikkeitä ovat virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, vahingonteko, pahoinpitely ja räjähderikos.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja