Satutarina vailla vertaa: Erik Haulan Vegas vyöryi Stanley Cup -finaaleihin! Patrik Laine ja Joel Armia kesälomalle

Erik Haulan edustama Vegas Golden Knights on edennyt jääkiekon NHL:ssä Stanley Cupin finaaleihin. Vegas kukisti maanantain vastaisena yönä Winnipeg Jetsin maalein 2–1 ja vei konferenssifinaalit nimiinsä voitoin 4–1.

Ensimmäistä kauttaan NHL:ssä pelaavaa Vegasia povattiin ennen sesonkia sarjan peräpäähän. Golden Knights yllätti kuitenkin kaikki ensin runkosarjassa sijoittumalla läntisen konferenssin kolmoseksi. Satutarina on jatkunut pudotuspeleissä, joissa Vegas on pudottanut järjestyksessä Los Angeles Kingsin, San Jose Sharksin ja nyt Winnipeg Jetsin.

Golden Knights on NHL-historian toinen joukkue, joka pelaa Stanley Cupin finaaleissa ensimmäisellä kaudellaan. Ensimmäinen oli St. Louis Blues, joka eteni finaaleihin avauskaudellaan 1967–1968.

Stanley Cup -finaaleissa Vegas saa vastaansa voittajan Tampa Bay Lightningin ja Washington Capitalsin välisistä sarjasta. Tampa Bay johtaa itäisen konferenssin finaalisarjaa voitoin 3–2. Koska kummallakaan näistä joukkueista ei ole suomalaisia, Stanley Cup -finaalien ainoa suomalaispelaaja on varmuudella Vegasin Erik Haula.

Voittomaali upealla ohjauksella

Jets-sarjan paketoineessa viidennessä kamppailussa Vegasin pelureista maaliverkkoa pöllyttivät Alex Tuch ja Ryan Reaves. Tuch ampui ottelun avausosuman kääntölaukauksella, ja 2–1-voittomaali oli Reavesin taituruutta. Hän ohjasi toisessa erässä upealla kaarella Luca Sbisan siniviivalaukauksen yläkulmaan.

Winnipegin ainokaisen tykitti Josh Morrissey avauserässä Bryan Littlen aloitusvoitosta.

Jetsiä edustavien suomalaishyökkääjien Patrik Laineen ja Joel Armian kausi päättyi konferenssifinaaleihin.

Laine iski uransa ensimmäisissä NHL-pudotuspeleissä 17 ottelussa tehot 5+7=12. Armian saldona playoffeista oli 2+0.

Kauttaan Stanley Cup -finaaleissa jatkava Vegasin Erik Haula on saldonnut 15 pudotuspeliotteluun paunat 3+4=7.

Lue myös:

    Uusimmat