Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Satu Silvo lapsuuden ja nuoruuden ruokavaliostaan: "Aiheutti lamaannuksen ja vei voimat"

Julkaistu 05.10.2016 10:57

MTV UUTISET

Satu Silvo vieraili Kirjakeskiviikko-ohjelmassa kertomassa siitä, kuinka elävä ravinto on helpottanut hänen oloaan kokonaisvaltaisesti.

Silvon mukaan lapsuuden ja nuoruuden ruokavalio teki hänelle huonon olon ja vei voimat.

– Ravinto, jota söin aiheutti lamaannuksen ja keho jäähtyi ja jäätyi. Vuosien aikana jouduin syömään kymmeniä ja kymmeniä antibiootteja, ja kehon immuunijärjestelmä tuhoutui.

Silvon mukaan heidän kotiruokansa lapsuudessa oli samaa mitä muissakin kodeissa tyypillisesti syötiin. 

– Prosessoidun ruuan tulo kauppoihin ja ruokapöytiin alkoi 1970-luvulla. 

Silvo kiinnostuikin myöhemmin elävästä ravinnosta ja alkoi tutustua siihen tarkemmin. Miten sitä tehtiin, miten sitä syötiin ja ennen kaikkea siihen, oliko se pahaa. 

– Elävässä ravinnossa ruokaa ei kuumenneta yli 40 asteiseksi. Esimerkiksi siemenet, pähkinät ja idut idätetään tai liotetaan ja tehdään tehosekoittimessa murekkeeksi tai pirtelöksi. Raaka-aineen koostumus toimii hyvin ruuansulatukselle. 

Elävä ruoka ravintolan ja kirjan lähteenä

Satu Silvo on perustanut 1990-luvulla kasvisruokaa ja elävää ravintoa tarjoavan Silvoplee-ravintolan sekä julkaissut juuri Elivoimaa kasvisruuasta -kirjan yhdessä Virpi Mellerin kanssa.  

– Ravinnolla voidaan vaikuttaa vuodenaikoihin ja stressiin. Ruoka auttaa siihen, että keho saadaan mahdollisimman hyvään balanssiin ja pystytään vastustamaan sairauksia, rakentamaan immuunipuolustusta ja suoliston bakteerikantaa, jossa perusterveys seisoo, luettelee Silvo.

Yhteistyössä Adlibriksen kanssa. 

Lisää aiheesta:

Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaanOstimme kolme julkisuudesta tuttua ruokavaliovalmennusta – ravitsemusterapeutilta tyrmäävä arvioAhdinkoon joutunut helsinkiläisravintola päräyttää: Uusi osaomistaja – nähdäänkö tunnettuja kasvisruokia pian kaupoissakin?Suosikkijuontaja Janne Kataja kammoksuu useita ruokia: "Kala tuntuu suussa kuolemalta" – asiantuntija kertoo, mitä äärimmäiselle ruokanirsoilulle voi tehdäAmerikkalaislääkäri tyrmää ”immuunijärjestelmää buustaavat” lisät – mitä fraasin takana piilee?Personal trainerin raju väite ravitsemussuosituksista: Pohjautuvat manipuloituihin tutkimuksiin
Huomenta Suomi

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi
  • 1.11.15:45
    Mielenterveys

    Mielenterveysomainen: Kiinnitä huomiota tähän hälytysmerkkiin omassa jaksamisessasi

  • 31.10.16:01
    Stressi

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

  • 28.10.18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • 24.10.12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"

  • 23.10.18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse