Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ahdinkoon joutunut helsinkiläisravintola päräyttää: Uusi osaomistaja – nähdäänkö tunnettuja kasvisruokia pian kaupoissakin?

Ravintoloitsija Satu Silvo ja Food Campin Riikka Kannas.
Ravintoloitsija Satu Silvo ja Food Campin Riikka Kannas.Food Camp
Julkaistu 25.10.2021 14:12

MTV LIFESTYLE - KAUPPALEHTI

Näyttelijä Satu Silvon perinteikäs kasvisravintola Silvoplee saa uuden osaomistajan. Food Camp Finland Oy on ostanut 45 prosenttia Helsingin Kalliossa toimivan ravintolayrityksen osakekannasta.

Food Camp tekee cateringia, konsultoi ja kouluttaa, järjestää ruokatapahtumia ja suunnittelee ja tuottaa sisältöjä ruoka-alan toimijoille. Se myös operoi lounasravintola Maritoria ja joitakin tilausravintoloita.

– Koronakurimus ei kohdellut hyvin Silvopleeta, kertoo Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas, joka tuntee Satu Silvon pitkältä ajalta.

– Kustannustuet eivät ihan osuneet sille, kun takana oli remontteja ja muuta. Lähdimme miettimään, miten voisimme olla mukana, että Silvopleellä olisi mahdollisuus jatkaa.

Kannas pitää Silvopleetä kasvisruuan suurena edelläkävijänä Suomessa. Se on totta, Silvoplee on perustettu jo vuonna 1999, jolloin se oli yksi Helsingin ensimmäisistä kasvisravintoloista. Silvopleeta pyörittävän Satumainen ravinto Oy:n liikevaihto ennen koronaa vuonna 2019 oli 1,5 miljoonaa euroa, viime vuonna vain 530 000 euroa.

Uusi omistaja ei aio puuttua ravintolan toimintaan, mutta tiedotteen mukaan Food Camp aikoo kaupallistaa Silvopleen brändin. Mitä se tarkoittaa?

– Esimerkiksi uusien ruokatuotteiden synnyttämistä ruokakauppoihin Silvopleen brändin alla eri muodoissa ja malleissa, ja myös horeca-sektorilla. Ja mahdollisesti myös uusien ravintoloiden avaamista. Kaikki mahdollisuudet ovat avoinna.

Nyt etsitään teollisuudesta sopivia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa tuotantoa voisi ruveta suunnittelemaan, Kannas kertoo. Hän korostaa, että ruuan mausta ei tingitä, eikä kaikkia Silvopleen tuotteita suinkaan voi siirtää ruokakauppaan.

– Eihän elävää ravintoa voi viedä kauppaan!

Elävä ravinto eli kypsentämätön, ravintopitoinen, paljon lehtivihreää sisältävä ruoka-aines on keskeinen osa Silvopleen tarjontaa. Silvopleessa ateria kootaan seisovan pöydän antimista ja sen hinta muodostuu painon mukaan.

Tämä sinänsä sopii kauppojen palvelutiskille hyvin.

– Siellä on nopea kiertoaika ja tuoreus ihan toisella tasolla.

Satu Silvo tulee kaupasta huolimatta jatkamaan ravintolan keulakuvana.

– Ehdottomasti. Se on hänelle tärkeää.

Lue myös: Tomi Björck avaa uuden ravintolan legendaariselle paikalle Helsingissä: "Tämä mahdollisuus oli napattava"

Lisää aiheesta:

Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"Ravintoloitsija Jussi kypsyi, kun ruokatilauspalvelu "vei jäätävän summan välistä" – keksi yksinkertaisen ratkaisun: "Jokaisesta tilauksesta jää nyt jotain käteen"Food Camp perustaa Suomeen ainutlaatuisen ruokaverkoston – yksinkertainen idea voi mullistaa tulevaisuuden syömisen: "Suomessa on aivan hirveän iso tarve sille""Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun Yksi asia Suomessa löi Savoyn huippukokin ällikällä – karut seuraukset myös ravintolan asiakkaille: "Näkyy hinnoissa"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoon
RavintolatRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista

  • 27.8.10:10
    Ruoka

    Kozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessä

  • 26.8.18:08
    Viiden jälkeen

    Kohukokki avautuu voinnistaan: Ahdistuskohtauksia, oksentelua ja paniikkia