Pekka Pouta palaa tänään ruutuun! Kertoo kahden kuukauden sairauslomastaan: "On ollut kiva nukkua"

Pekka Loukkasi jalkansa 3:56
Katso video: Pekka Pouta kaatui liukkaalla nurmikolla ulkoiluttaessaan Sini-koiraansa.

MTV:n suosikkimeteorologi Pekka Pouta loukkasi jalkansa maaliskuun alussa kaaduttuaan liukkaalla nurmikolla kesken Sini-koiran ulkoilutuksen työpaikan pihalla. Tänään on se päivä, kun sairauslomat on vietetty ja paluu on koittanut työn ääreen.

Maaliskuisessa onnettomuudessa Poudan jalasta murtui pohjeluu, joka leikattiin 10. maaliskuuta. Myöhemmin Pouta joutui vielä uudelleen terveysongelmiin, kun hänellä todettiin veritulppa maaliskuun lopulla.

Poudalla on jalassaan vielä tukilasta ja tukena keppi, mutta hän kykenee käymään kävelyillä Sini-koiran kanssa sekä seisomaan. Pouta palaa tänään ruutuun, mutta ei kerro sen olevan hänelle kovin erikoinen tapahtuma. Kaksi kuukautta hän on viettänyt toipuen kotonaan.

– Kaksi kuukautta on ollut toipumista ja ruoanlaittoa. Maha on kasvanut, enkä ole viitsinyt käydä vaa’alla, Pouta nauraa.

MTV Uutisille Pouta kertoi sunnuntaina, että hän on viimeksi ollut pois töistä kaksi kuukautta 25 vuotta sitten. Muuten vuodet ovat vierineet töitä ahkerasti tehden. Kahden kuukauden tauko ei kuitenkaan ole ollut silkkaa lomailua, vaan toipumista loukkaantumisesta. Nyt jalka alkaa olla jo kunnossa.

– Koko päivää ei voi vielä olla jaloillaan. Välillä pitää olla pitkällään tai käydä istumassa. Kävely tekee hyvää ja välillä kävelen ilman keppejä.

Sairasloman aikana Pouta on myös kirjoittanut gradutyötään, mutta työ on edistynyt hitaasti.

– Aluksi pää oli vähän sekaisin lääkkeistä. Muutenkin olen ollut ihmeen väsynyt, Pouta päivittelee.

Uppoutunut uutisiin

Loukkaantuminen ja koronavirus sattuivat Poudan mukaan sinänsä hyvään aikaan, että kotona olisi pitänyt muutenkin olla, oli sairas tai terve. Koronavirusuutisoinnin seuraaminen on kuitenkin vienyt paljon aikaa.

– Olen helposti selaillut kaksikin tuntia uutisia, miten koronan suhteen menee. Sehän on se vanha sanonta, että älä uhraa energiaasi asioille, joita et voi muuttaa. Nyt se on tänä korona-aikana selvinnyt, mitä se tarkoittaa. Kerran vuorokaudessa voi tsekata, mitä maailmaan kuuluu ja sitten unohtaa sen. Onhan niitä uutisia jännä seurata, mutta se vie älyllistä energiaa, joka pitäisi suunnata johonkin järkevämpään, kuten gradun tekemiseen, Pouta kertoo.

Arki kului myös nukkuessa kunnolla. Tosin aamuheräämisistä oli vaikea päästä eroon heti alkuun.

– On ollut kiva nukkua. Olen välillä noussut kirjoittelemaan ja hääräämään aamuneljän ja viiden aikaan, kun Mari lähtee töihin. Onhan minullakin ollut pitkään aamuherätyksiä, ettei niistä päässyt heti irti. Alkuvaiheessa nukuin puolet vuorokaudesta, kun otin lääkkeitä, Pouta kertoo viitaten seurustelukumppaniinsa Mari Sarolahteen.

Tänä aamuna Pouta saapui toimitukseen puoli viiden aikaan ja arki alkaa jälleen rullata.

Lue myös:

    Uusimmat