Mainos

Sateet katkaisivat liikenteen Pohjois-Norjassa

Norja on tänään ollut kahtia jaettu maa rankkasateiden aiheuttamien tulvien ja maanvyöryjen katkottua liikenneyhteyksiä maan pohjoisosassa. Lisää sateita oli luvassa vielä tämän päivän kuluessa.

Kolmisenkymmentä etelästä pohjoiseen johtavaa tietä oli tänään poikki Mo i Ranan pohjoispuolella, mukaan lukien koko maan läpi johtava valtatie E 6. Myös Mo i Ranasta Ruotsiin johtava E 12-valtatie oli liikennöimättömässä kunnossa.

Liikennekaaosta täydensi se, että suuri osa juna- ja lauttavuoroista oli jouduttu perumaan huonon sään ja tulvien vuoksi. Nordlandin rata oli poikki useiden maanvyöryjen ja eilen kiskoilta suistuneen junan vuoksi, joka tukki raiteita vielä tänäänkin.

Liikenne Mo i Ranan ja Bodön välillä korvattiin linja-autoilla, jotka kuitenkin joutuivat jättämään liikennöinnin sikseen tieyhteyden katkettua. Mo i Ranan kaupungin pelättiin joutuvan kokonaan eristyksiin, ja viranomaiset olivat valmiudessa perjantain vastaisen yön. Aamulla tilanne kuitenkin helpottui aavistuksen.

Tulvat ja maanvyöryt eivät ole toistaiseksi aiheuttaneet loukkaantumisia, ja vain yhden talon asukkaat on jouduttu evakuoimaan heidän autotallinsa seilattua jo omille teilleen.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.