Helteet voivat palata vielä elokuun lopussa – meteorologi ei luovu vielä toivosta: "Kesää on vielä jäljellä"

Lähiviikoista odotetaan aavistuksen keskimääräistä viilempiä. Pitkässä ennusteetta on kuitenkin nähtävissä viitteitä siitä, että lämpö voi vielä palata.

– Ei se mitenkään mahdotonta olisi, että esimerkiksi elokuun lopussa tai syyskuun alussa olisi hellehavaintoja. Sikäli en olisi menettämässä toivoa, jos hellettä siis haluaa, kertoo Forecan meteorologi Kristian Roine.

– Kyllä kesää on vielä jäljellä, Roine jatkaa.

Eilisen sadekaaos saattaa toistua tänään Länsi-Suomessa

Läntistä Suomea piiskasivat eilen rankat sadekuurot. Myös tänään luvassa on yksittäisiä sade- ja ukkoskuuroja. Sateet osuvat jälleen todennäköisimmin Lounais-Suomeen ja länsirannikolle.

Eilen Porissa satoi kello kolmen ja neljän välillä 37,2 millimetriä, mikä vastaa puolen kuukauden normaalia sademäärää.

– Kyllä tässä on mahdollisuudet siihen, että tallainen voi toistua, että pienelle alueelle tulee valtava määrä vettä, Roine sanoo.

Yksittäisiä, heikompia sadekuuroja voi esiintyä myös muualla maassa. Yleisesti ottaen sadekuuroja on kuitenkin luvassa vähemmän ja pienemmällä alueella kuin eilen.

Päivälämpötila kohoaa tänään 22–23 asteeseen maan etelä- ja keskiosissa. Lähelle 20 astetta päästään Oulun korkeudella asti.

Viikon kaunein päivä on lauantai – luvassa paikoitellen jopa hellettä

Lauantaina sateita ei muodostu juuri lainkaan. Erityisesti aamupäivä on aurinkoinen suuressa osassa maata.

– Jos hakee tämän viikon kauneinta päivää, niin kyllä se on lauantai, Roine kertoo.

Lauantaina lämpötilan uskotaan kohoavan pari astetta korkeammalle kuin tänään. Pääasiassa sää pysyttelee hellerajan alapuolella, mutta yksittäiset hellehavainnot ovat mahdollisia.

Sunnuntai on sateinen suuressa osassa maata. Lännestä saapuva sadealue rantautuu suomeen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Myös lämpötila putoaa sateisilla alueilla 15–20 asteen välille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja