Sataako Vappuna? – MTV:n meteorologi vastaa

Huhtikuun viimeinen viikko on epävakainen. Etelästä nousee sateita Suomeen ja ne liikkuvat kohti koillista ja Venäjää.

Sateet tuovat tullessaan myös lauhaa ilmaa, mutta tuoreimpien ennusteiden mukaan lämmin, paikoin helteinenkin, sää jää kauas Suomen kaakkoispuolelle, Venäjälle.

– Maanantaina tulee yhtenäisiä sateita vetenä eteläisessä Suomessa ja osittain lumena Pohjois-Suomessa. Tiistaina on pohjoisessa edelleen lumisateita ja vesikuuroja muualla maassa. Keskiviikko on poutainen pohjoisessa, mutta etelästä nousee sadealue Etelä-Suomeen ja kaakossa voi sataa runsaasti vettä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Lämpötila on alkuviikolla pohjoisessa päivällä nollan vaiheilla ja etelässä ylimmillään runsaassa kymmenessä asteessa. Keskiviikon sateessa lämpötila on vain viiden asteen luokkaa.

– Torstaina eli vappuaattona sadealue väistyy itään ja ajoittain on aurinkoista, mutta paikoin tulee sadekuuroja ja lämpötila vaihtelee Lapin nollasta etelän noin 10:een asteeseen, toteaa Salojärvi.

Vappupäivänä lounaasta saapuu jälleen sadealue ja se leviää iltaan mennessä Etelä-Lappiin asti. Myös viikonloppuna sää jatkuu vaihtelevan epävakaisena.

– Sääennustusmallit ovat melko erimielisiä tulevan viikon sadealueiden ajoituksissa, joten sään kehitystä kannattaa seurata viikon mittaan ja tarvittaessa tarkentaa vapun suunnitelmia, mikäli ne ovat sääriippuvaisia, Salojärvi muistuttaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat