Mainos

Sata edustajaa ydinvoiman kannalla

Lisäydinvoiman kannattajien määrä eduskunnassa näyttää rikkoneen sadan kansanedustajan rajan. STT:n laskelmien mukaan tällä hetkellä 101 edustajaa aikoo äänestää viidennen ydinvoimalan puolesta perjantaina. Vastustajien määräksi on arvioitu 93. Viittä kansanedustajaa ei ole vielä voitu sijoittaa kumpaankaan leiriin.

Laskelmien pohjana ovat edustajien omat ilmoitukset, aiemmat kannanotot tai perustellut arviot heidän äänestyskäyttäytymisestään. Ydinvoimapuolen voittoa ei kuitenkaan voi pitää vielä täysin varmana, sillä viime hetken mielenmuutokset ovat mahdollisia. Todennäköisesti vastustajat saavat vahvistusta siitä joukosta, jonka kanta on aidosti avoin.

Eduskunta jatkoi keskiviikkona väittelyä ydinvoiman hyödyistä ja haitoista. Ympäristöministeri Satu Hassi oli eri mieltä kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen kanssa viidennen ydinvoimalan työllisyysvaikutuksista. Hassi huomautti, että valtaosa lisätyöpaikoista on 90-luvulla syntynyt varsin vähän energiaa kuluttavaan korkean tekniikan teollisuuteen. Mönkäreen mukaan Suomella ei ole varaa menettää perusteollisuuden työpaikkojakaan, koska ne ovat työllisyyden ja talouden perusta. Energian hinta on hänen mielestään merkittävämpi kilpailutekijä kuin esimerkiksi verotus.

Lisäydinvoiman vastustajat huomauttivat, että uusiutuva energian tuottaminen voi tarjota kymmeniä tuhansia hajautettuja työpaikkoja eri puolilla Suomea.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.