Mainos

Sastamalan mopoautokolarin esitutkinta: "En tiä pistinkö silmät kii tai jotain"

3:51

– Mä sanoin, että mä lähen poies, että, etten jää poliisien kanssa keskustelemaan asiasta ja sillon päätin, että tapan itteni. Keinolla millä hyvänsä, Sastamalassa mopoautoa päin ajanut 34-vuotias mies kertoi poliisitutkinnassa.

Ensimmäinen kuulustelu tehtiin sairaalassa heti tekoa seuranneena päivänä.

34-vuotias kuorma-auton kuljettaja sai Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteen kahdesta taposta. Mies ajoi autolla päin kahden nuoren mopoautoa. Nuoret kuolivat heti.

5:38

Esitutkinnassa mies kertoi tehneensä kuljettajan töitä vuodesta 2003 alkaen, vaikka onkin välillä ollut poissa työelämästä.

Perhe-elämä oli kriisissä. Mies ja hänen vaimonsa olivat riidelleet ja päätyneet hakemaan avioeroa. 34-vuotias oli ollut juomatta alkoholia kolmisen kuukautta, mutta oli aloittanut edellisenä maanantaina juomaan.

Kolari tapahtui lauantaina.

Alkoholia pahaan oloon

34-vuotias kertoi poliisikuulustelussa olleensa romahtamispisteessä tapahtumaa edeltäneen viikon aikana. Hän oli juonut alkoholia pahaan oloonsa, vaikka kertoi tietävänsä sen vain pahentavan.

– Kaikki on yhtä paskaa, hän sanoi kuulustelussa.

Lauantaina hän oli lähtenyt viemään eropapereita postiin, muttei kuitenkaan niin tehnyt. Mies oli ollut ulkona ja hörppinyt olutta, kunnes lopulta palasi kotiin, jossa nahistelu vaimon kanssa jatkui.

– Nahistelu jatku ja sitten mä en enää tiä ittekään mitä siinä tapahtu. Mä vaan päätin, että mä en jaksa enää. Loppuu kaikki paska.

34-vuotias oli soittanut vaimonsa pyynnöstä sosiaalipäivystykseen. Puhelussa oli käsitelty perheen tilannetta, ja sosiaalityöntekijä oli ohjeistanut vaimoa soittamaan hätäkeskukseen väkivallan uhan takia.

Vaimo ei ollut itse uskaltanut soittaa, jolloin sosiaalityöntekijä teki sen hänen puolestaan kello 19.16.

Kolari tapahtui 19.40.

1:16

Poliisit tulossa

Vaimo oli kertonut 34-vuotiaalle, että poliisit olivat tulossa. Mies suuttui ja lähti ulos.

34-vuotias kertoi muistavansa kuinka oli ottanut auton avaimet keittiötasolta ja lähti ajamaan mustalla Mercedeksen tila-autolla.

– Mä sanoin, että mä lähen poies, että, etten jää poliisien kanssa keskustelemaan asiasta ja sillon päätin, että tapan itteni. Keinolla millä hyvänsä.

Hän kertoi juoneensa kello 17 jälkeen suurin piirtein yhdeksän tölkkiä olutta ja ottaneensa yhden Tenox-lääkkeen. Mies puhalsi myöhemmin 1,4 promillea.

34-vuotias kertoi poliisille ajatelleensa, ettei jaksa enää. Mieleen oli tullut ajatus itsemurhasta rekkaa päin ajamalla.

34-vuotias kertoi valojen heijastuneen siten, että hän luuli vastaantulevan olevan iso auto. Tila-auton nopeus oli 70-80 km/h.

– En tiä pistinkö silmät kii tai jotain. Muistan, että puristin ratista kovaa. Sitten jysähti vaan. Ja sen jälkeen en muista mitään.

– Ei ollu tarkotus tappaa kahta nuorta tai vanhaa tai kahta yhtään ketään muuta kun itteni.

Matkalla päin betonirumpua

Myöhemmin selvisi, että matkalla mies oli ajanut päin betonista kaivonrumpua. Rekisterikilpi oli jäänyt siihen ja auton turvatyynyt olivat jo tässä vaiheessa lauenneet.

– En muista tällaisia lainkaan. En muista koko ajomatkaa joten en osaa tähän sanoa mitään, mies totesi.

– Ja kun nyt ajattelen asiaa niin olisipa ajo loppunut jo siihen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.