Mainos

Sarkozyn taustajoukot kiistävät yksityisrahoittajan lahjoituksen

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozyn on huhuttu saaneen huomattavan yksityislahjoituksen vuoden 2007 presidentinvaalien kampanjaansa. Kosmetiikkayritys L'Orealin osake-enemmistön omistaja, Ranskan rikkain nainen Liliane Bettencourt olisi lähteiden mukaan lahjoittanut presidentille 150 000 euron raha-avustuksen.

Bettencourtin entinen kirjanpitäjä kertoi eilen, että hän antoi lahjoituksen käteisenä työministeri Eric Woerthille.

Presidentin taustajoukot ilmoittivat, että väite käteismaksusta on perätön. Kysyttäessä lahjoituksesta, Sarkozyn toimiston työntekijä vastasi väitteen kuulostavan "perättömältä, mutta asia pitäisi tarkistaa kampanjan taloudenhoitajalta Woerthiltä itseltään".

Uutissivusto Mediapart kirjoitti kesäkuussa uutisen nauhoitetuista puhelinsoitoista, jotka Bettencourt kävi varainhoitajansa kanssa. Entinen kirjanpitäjä kertoi, että soitoissa käytiin erityisesti keskustelua siitä, että Bettencourt ja hänen miehensä olivat antaneet käteislahjoituksia konservatiivi-poliitikoille.

- Kirjanpitäjä mainitsee keskustelussa Eric Woerthin, joka toimi tuolloin työministerinä ja joka oli pitkään ollut Sarkozyn UMP-puolueen varainhoitaja. Entinen kirjanpitäjä muistaa antaneensa Woerthille vuonna 2007 käteistä yhteensä 150 000 euroa, jotka Woerth toimitti eteenpäin Sarkozylle, paljastaa Mediapartin toimittaja Edwy Plenel ranskalaiselle Inter-radiolle.

Woerth, jonka vaimo työskenteli L'Orealilla Bettencourtin varainhoitajana viimekuiseen eroonsa saakka, on kiistänyt toimineensa väärin. Woerth ei myöskään näe konfliktia siinä, että hän on toiminut UMP-puolueen varainhoitajana toimiessaan samalla talousministerinä viime maaliskuuhun saakka.

Toimittaja Plenel ei ole paljastanut haastattelemansa entisen tilintarkastajan nimeä. Mediapartin uutissivusto henkilöi hänet ainoastaan salanimellä Claire T.

Julkinen syyttäjä, joka raportoi epäilemistään Bettencourtin veropetoksista talousministerille, suunnitteli aloittavansa tutkimukset asiasta.

(Reuters - MTV)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.