Mainos

Sarkozy tyrmää saksalaisten Kreikka-esityksen

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy tyrmää saksalaisesityksen siitä, että Kreikan budjettipoliittinen päätöksenteko pitäisi alistaa ulkopuolisen EU-valvojan alaisuuteen.

Financial Times -lehti kertoi viikonloppuna Saksan haluavan, että euromaat asettaisivat Kreikan valvojaksi erillisen budjettikomissaarin, jolla olisi veto-oikeus maan budjettipäätöksiin.

– Emme voi puhua minkään maan asettamisesta valvontaan. Se ei olisi järkevää, demokraattista eikä tehokasta, Sarkozy sanoi EU-huippukokouksen päätteeksi Brysselissä.

Sarkozyn mukaan liittokansleri Angela Merkel ei itse kannata ehdotusta, vaan ajatus on peräisin muualta Saksan hallituksesta.

Viikonloppuna etenkin pientä eurokriittistä liberaalipuoluetta edustava talousministeri Philipp Rösler oli Kreikan tiukemman valvonnan kannalla.

Sarkozy sanoi luottavansa, että Ateenassa käydyissä neuvotteluissa yksityisten sijoittajien vastuusta Kreikan kriisinhoidossa päästään lähipäivinä ratkaisuun. Sopu yksityisten sijoittajien vastuusta tarvitaan, jotta Kreikka voi saada viime lokakuussa sovitun 130 miljardin euron tukipakettinsa.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.