Mainos

Sarjahukuttajaksi epäilty mies on mestariuimari – aiheutti ison operaation ja ui poliiseja karkuun 1,5 kilometriä

Sarjahukuttamisista epäillystä 51-vuotiaasta maanviljelijästä piirtyy poliisin esitutkinta-aineiston perusteella kuva miehestä, jota tuttavat ovat vuosia pelänneet. Materiaalista selviää myös se, että epäillyn tiedettiin olevan kova uimari.

Sarjahukuttamisista epäillylle 51-vuotiaalle kontiolahtelaiselle miehelle luettiin viikolla ankarat syytteet Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa alkaneessa poikkeuksellisessa henkirikosoikeudenkäynnissä.

Syyttäjä vaatii miehelle tuomiota kolmesta taposta ja viidestä tapon yrityksestä. Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 2007–2014 samassa vesistössä Viinijärvellä lähellä syytetyn mökkiä.

Sekä syytetty ja uhrit ovat samaa kaveripiiriä.

Epäillyn tilalla lomittajana työskennellyt nainen kertoo tienneensä, että mies on kova uimari. Epäilty oli naisen mukaan kertonut, että oli joskus uinut poliiseja karkuun. 

Tällaisesta tapauksesta kertoo esitutkinta-aineistossa poliisi, joka oli saanut tehtävän mennä epäillyn kesämökille partiokaverinsa kanssa vuonna 2007. Paikalle oli lähetetty kaksi partiota.

Mies oli ollut tuolloin jo tuttu poliisille aiempien työtehtävien johdosta. Hänet oli määrätty otettavaksi kiinni ja tuotavaksi poliisilaitokselle.

Päihtyneen oloinen epäilty oli poliisin mukaan vastustanut kiinniottoa, juossut rannalta veteen ja lähtenyt uimaan paikalla olleita poliiseja karkuun.

Uidessaan poispäin rannasta mies oli huutanut poliiseille: "Minua ette kiinni saa".

Poliisi kertoo ottaneensa käyttöön soutuveneen, jolla hän oli lähtenyt epäillyn perään partiokaverinsa kanssa. Poliisi oli käskyttänyt uimaria pysähtymään ja antautumaan poliiseille.

Kun poliisien käyttämä vene oli lähestynyt miestä, hän oli kääntynyt kohti partiota ja uhannut kaataa heidän veneensä.

Toinen poliisi oli tuolloin ilmoittanut, ettei osaa kunnolla uida.

Poliisin mukaan epäillyn käytös oli ollut uhkaavaa, jolloin hän oli tehnyt päätöksen luopua kiinniotosta. He seurasivat reippaasti edennyttä uimaria vastarannalle, jonne oli samaan aikaan paikalle tullut poliisipartio.

"Erittäin hyvä ja vahva uimari"

Epäilty ei kuitenkaan antautunut vaan oli juossut poliiseja pakoon rantaa pitkin. Lopulta hän oli juossut takaisin veteen ja lähtenyt uimalla poispäin rannasta. Hän oli jatkanut uimista kohti kesämökkiään.

Lopulta mies oli suostunut siihen, että hän saa uida rauhassa kesämökin rantaan, ja siellä odottanut poliisipartio sai ottaa hänet kiinni.

Poliisin arvion mukaan epäilty ui kyseisen tapauksen yhteydessä päihtyneenä poliiseja karkuun yhteensä n. 1,5 kilometriä (kesämökiltä on vastarannalle arviolta 700 - 800 metriä), josta voi poliisin mukaan päätellä miehen olevan erittäin hyvä ja vahva uimari.

Poliisin tutkimissa henkirikosepäilyissä yhteistä on ollut se, että vesille lähdettäessä syytetyn veneessä on aina ollut kerralla 4-5 henkilöä.

Syytetyllä on näissä tapauksissa ollut tapana hypätä veneestä veteen ja uida rantaan.

Souturetkillä kaikki ovat olleet syytettyä lukuun ottamatta tukevassa humalassa.

Henki- ja muista rikoksista syytteessä oleva 51-vuotias mies on kiistänyt rikokset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.