Mainos

Sarasvuo: Kesällä on hyvä viettää hyödytöntä elämää

Liikemies ja bisnesguru Jari Sarasvuo jätti yhtiönsä Trainer's Housen toimitusjohtajan tehtävät vuoden alussa ja siirtyi takaisin valmentajaksi. Sarasvuo keskittyy työssään auttamaan yrityksiä löytämään ja käsittelemään kipukohtiaan - näitä asioita hän miettii myös kesällä:

- Aika monet yritykset ovat linnoittautuneet omien seinien sisään - pitäisi varmaan jutella enemmän asiakkaiden kanssa. Sellainen ongelma esiintyy uudestaan ja uudestaan, että ei ole kunnollista vuoropuhelua. Sen sijaan, että olisi siltoja, niistä sanoista onkin tullut seiniä.

- Silloin on istuttava alas ja purettava pattitilanne. Se on niin kuin avioliittoterapia, että jos vaikeista asioista puhuu kahden kesken jos on kolmas osapuoli, joka sovittelee ongelmia, niin opitaan puhumaan rakentavasti niistä asioista mistä normaalisti riidellään.

Sarasvuo tyrmää täysin väitteet, joiden mukaan Suomessa työelämä olisi huonolla tolalla, arvot pielessä tai työnantajat armottomia piiskureita.

- Se on mantra mitä hoetaan, että työantajat olisivat jotenkin erityisen moraalittomia ja kelvottomia. Meillä on hyviä työporukoita, eikä esimiehetkään aina ihan surkeita ole. On paljon helpompi jatkaa siitä jonkin verran edistyneestä tasosta kuin että lähdettäisiin ihan lähtöruudusta.

Sarasvuo muistuttaa, että paisti elämässä yleensäkin myös liike-elämässä rohkeus on olennainen voima. Hän puhuu parantavasta pakkomielteestä, joka tarkoittaa antautumista pakon edessä. Tarvitaan tilanne, jossa ihminen ei voi tapansa mukaan juosta karkuun niitä asioita jotka täytyy kohdata.

- Niin kauan kun ei ole pakkoa, menemme viettimme ohjaamana piiloon valehtelemme ja väistämme. Sitten kun tulee tilanne, että nyt se on kohdattava, nyt se on käsillä. Useimmat siinä tilanteessa pärjää hyvin. Ihminen on otus, joka selviää tilanteista, joihin se ei halua joutua. Mutta joskus on tärkeää, että ihminen joutuu siihen tilanteeseen.

Hiljattain lapsen Virpi Sarasvuon kanssa saanut Jari Sarasvuo viettää heinäkuun lomaa perheensä kanssa. Laiskotteluun kuitenkin löytyy yhä aikaa

- Mä luen kirjaa rivin kaks kerrallaan otan pienet torkun, sitten havahdun, sitten luen ehkä sivun, käyn syömässä ja sitten taas torkut. Kesällä on kiva viettää semmoista holtittoman laiskaa, hyvin hidasta, sopivan hyödytöntä elämää. Ei ole mitään pakkomiellettä viettää työleiriä.

Saravuo myös tuntee itsensä kesällä hyvin erilaiseksi kuin talvella - sekä ulkoisesti.

- Mulla on sileämpi iho ja kirkkaammat silmät, hampaatkin näyttävät valkoisemmilta. Mä olen iloisempi, virkeämpi ja ennen kaikkea mulla on ideoita. Kaivo täyttyy taas vedestä. Ei tarvitse juoda mutaista vettä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.